Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceli ho ponížiť! Nemá sa ani kde umyť, hnevá sa Djokovičov otec

Otec srbského tenistu Novaka Djokoviča tvrdí, že jeho syn je v Austrálii väzňom a snažia sa ho ponížiť.

06.01.2022 19:43
Srbsko Austrália tenis Open Djokovič vízum... Foto: ,
Otec Novaka Djokoviča Srdjan hovorí počas protestu v Belehrade 6. januára.
debata (147)

Podľa Srdjana Djokoviča k jeho synovi pristupujú úplne odlišne ako k ďalším 25 hráčom, ktorí požiadali o udelenie lekárskej výnimky, aby mohli štartovať na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Novak Djokovič sa obrátil na súd v Melbourne v snahe zvrátiť rozhodnutie o deportácii z Austrálie. Súd predbežným opatrením zabránil jeho okamžitému vyhosteniu.

Prípad bude pokračovať v pondelok o 10.00 h miestneho času (00.00 SEČ). Djokovič je momentálne v Park Hoteli, štátnom karanténnom zariadení, ktoré býva prechodným domovom žiadateľov o azyl.

Podpora Novaka Djokoviča pri karanténnom hoteli Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Priaznivci Novaka Djokoviča protestujú pred...

V minulosti sa objavili viaceré sťažnosti, že na izbách sú chrobáky a podávané jedlá pokrýva pleseň.

"Novak a členovia jeho tímu vyplnili rovnaké dokumenty, ako ďalších 25 hráčov, ktorí nie sú zaočkovaní a požiadali o výnimku.

Oni nemajú žiadne problémy, iba Novak. Mohli mu radšej povedať, aby neletel do Austrálie a bolo by to v poriadku. Ale nie, chceli ho ponížiť, držia ho v zariadení ako väzňa.

Zobrali mu takmer všetky osobné veci i peňaženku, nechali mu iba mobil. Nemá sa kde prezliecť ani umyť. Novak pritom neporušil žiadne zákony," uviedol rozhorčený Srdjan Djokovič v rozhovore pre Sky Sports.

Novak Djokovič Čítajte viac Srdiečko z okna. Videli ste Djokovičov odkaz?

Austrálska vláda zrušila Djokovičovi vízum a nariadila mu opustiť krajinu. Líder svetového rebríčka a obhajca titulu na Australian Open nesplnil prísne vstupné požiadavky.

Po krátkom súdnom vypočutí však právni zástupcovia ministerstva vnútra súhlasili, že Srb môže minimálne do piatka zotrvať v krajine.

Park Hotel, Melbourne Čítajte viac Chrobáky v izbe, požiar, fyzický útok. Djokoviča držia na pochybnom mieste

Obe strany spoločne so sudcom Anthonym Kellym vypracujú časový harmonogram opatrenia, ktoré bráni deportácii. V pondelok sa bude podľa portálu abc.net.au rozhodovať o hráčovom odvolaní proti zrušeniu víza.

Riadiaca organizácia úvodného grandslamového turnaja sezóny Tennis Australia potrebuje definitívu do utorka, aby mohla naplánovať rozpis zápasov. Podujatie sa začne 17. januára.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...
147 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #očkovanie #Srdjan Djokovič #koronavírus #Australian Open 2022