Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vypískať Djokoviča bude vlastenecká povinnosť, znie z Austrálie

Koniec dohadom. Najlepší tenista na svete môže štartovať v Melbourne a definitívne tak ovládnuť históriu. Novak Djokovič potvrdil, že smeruje na Australian Open. Pravdepodobne bez povinnej vakcíny. S výnimkou, ktorú mu udelili tamojšie úrady.

04.01.2022 15:47
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (192)

Djokovič, ktorý sa koncom minulého roka odhlásil z ATP Cupu reprezentačných tímov v Sydney, to uviedol na instagrame.

Rozhodnutie komisie potvrdili aj organizátori.

„Žiadosť bola veľmi prísne posúdená dvoma nezávislými komisiami zdravotníckych expertov, z ktorých jedna bola menovaná ministerstvom zdravotníctva štátu Victoria,“ uviedli vo vyhlásení.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič môže obhajovať trofej v Melbourne! Pochválil sa výnimkou

Vedenie austrálskeho tenisu tvrdí, že bližšie detaily nebudú zverejnené, pretože všetky informácie, ktoré žiadatelia poskytli, sú dôverné.

O Djokovičovej účasti na prvom grandslamovom turnaji sezóny sa špekuluje niekoľko mesiacov. Srbský šampión dlhodobo odmieta odpovedať na otázky o vakcinácii, tvrdí, že je to jeho osobná záležitosť a nikoho iného sa to netýka.

V Melbourne bude útočiť už na 21. grandslam v kariére, ak sa mu ho podarí získať, osamostatní sa na čele historického poradia. Pred Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ktorí majú rovnako ako on po dvadsať triumfov.

Djokovič je jednoznačným kráľom Australian Open, vyhral tam už deväťkrát.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Novak Djokovic (@djokernole)

Rozhodnutie udeliť mu výnimku strhlo v utorok na sociálnych sieťach búrku nevôle. Fanúšikovia, ale aj mnohí novinári, sa pýtajú, či takýto verdikt úradov nie je obyčajným elitárstvom.

V Austrálii totiž platia prísne nariadenia, mnohí rezidenti sa kvôli nim dlhé mesiace nemohli vrátiť domov.

Viacerí austrálski tenisti zasa mali prechodné pobyty v Európe, lebo po návrate domov by na nich čakala niekoľkotýždňová karanténa.

Kritici tiež tvrdia, že ide o urážku miestnych obyvateľov. Poukazujú na to, že Melbourne počas pandémie prekonalo jeden z najdlhších a najprísnejších lockdownov na svete.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič chce byť pánom histórie. Čo všetko (ne)môže dosiahnuť?

Djokovič je v Austrálii mimoriadne populárny, na kontinente žije aj veľa Srbov. Bude preto zaujímavé sledovať, ako ho publikum v Melbourne privíta tentokrát. Jeho cesta za ovládnutím histórie môže byť mimoriadne tŕnistá.

„Austrálčanom odopreli dva roky, ale tento chlapík, ktorý si zoči-voči koronavírusu doprial mimoriadnu slobodu – dostane výnimku. Novak Djokovič je velikánom všetkých čias, ale nie je nevyhnutným,“ uviedol na twitteri austrálsky športový novinár Andrew Maher.

Jeho krajanka a novinárska kolegyňa Samantha Lewisová reagovala na sociálnej sieti ešte tvrdšie:

„Každý, kto sa zúčastní na Australian Open, má vlasteneckú povinnosť Djokoviča vypískať počas celého jeho pobytu. Toto je obscénne rozhodnutie a organizátori by sa mali za seba hanbiť!“

Športový reportér Sam Street je na druhej strane medzi tými, ktorí považujú udelenie výnimky pre Djokoviča za správne rozhodnutie.

„Nerád vám to oznamujem, nahnevaní Austrálčania, ale Novak Djokovič nebol ten, kvôli ktorému ste strávili takmer dva roky v lockdowne,“ uviedol.

Djokovič Čítajte viac Chalani, neprídem! Ako Djokovič odmietol Austráliu

Ďalší zástancovia rozhodnutia zdôraznili, že Djokovič nebude jedinou hviezdou, ktorá sa v Melbourne objaví so zdravotnou výnimkou.

O iných hráčoch, ktorí by dostali výnimku, sa úrady nezmieňujú. Podľa posledných správ je však aktuálne 95 tenistov z elitnej stovky zaočkovaných.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
192 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič