Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová nakladala: Pre prachy kryjete Čínu. Stojíte za h.vno

Ide vám len o prachy, a preto Čínu kryjete. Tenisová legenda Martina Navrátilová (65) sa ostro pustila do Medzinárodného olympijského výboru kvôli nezvestnej hviezde Pcheng Šuaj (35).

08.12.2021 06:28
Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová na pôde OSN v New Yorku.
debata (208)

Čínska hráčka zmizla po tom, čo minulý mesiac na sociálnej sieti obvinila bývalého komunistického pohlavára Čanga Kao-liho (75) zo sexuálneho útoku. Odvtedy bola Pcheng vidieť len na obrazovkách štátnej televízie, ktorá prezentovala jej snímky ako aktuálne, a tiež na údajnom videohovore s prezidentom MOV Thomasom Bachom.

Lenže keď o rovnakú komunikáciu požiadal šéf ženského tenisového okruhu WTA Steve Simon, nasledovalo iba ticho. To samozrejme vzbudilo obavy, že MOV ide po ruke nedemokratickej Číne, aby snáď nedošlo k ohrozeniu zimných hier v Pekingu. A rovnako to cíti aj Martina Navrátilová.

Pcheng Šuaj Čítajte viac Milá i svojská. Po zápasoch hrala hodiny na telefóne svoje čínske hry

"MOV stojí za ho.no, a pokojne to tam napíšte!“ povedala v rozhovore s americkými médiami.

„Pcheng je trojnásobná olympionička, ale napriek tomu sa za ňu nepostaví, pretože im ide len o Hry. Ide im len o prachy!“ rozzúrila sa legenda bieleho športu.

„Zato na WTA som veľmi hrdá, pretože uprednostnilo princípy pred peniazmi. A to sa už dnes veľmi nenosí,“ potešilo Martinu, že WTA zobralo Číne všetky tenisové turnaje.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...
208 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová #Pcheng Šuaj