Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Novak, ty si ale trúba. Do svetovej jednotky sa oprel renomovaný virológ

Ani vidina obhajoby titulu na jeho najobľúbenejšom grandslamovom turnaji - Australian Open - zrejme nepresvedčí svetovú jednotku Novaka Djokoviča, aby sa uprostred pandemickej krízy a sprísňujúcich sa opatrení nechal zaočkovať.

03.12.2021 18:50
Austrália Tenis Open vakcinácia hráči Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (49)

Svojím postojom k vakcinácii rozdeľuje verejnosť. Jedni v ňom vidia hrdinu, druhí pomýleného hlupáka, ktorý škodí v celosvetovom boji s pandémiou. Do druhého tábora sa zaradil aj známy taliansky lekár a virológ Roberto Burioni.

Ten má okrem titulov a doktorátov vo svojej krajine štatút celebrity, ktorá často vystupuje v médiách. A je tiež známym propagátorom očkovania. Djokovič ho preto poriadne hnevá.

Do jedného z najlepších tenistov v histórii sa oprel v tweete, v ktorom dával do kontrastu s legendárnym boxerským šampiónom Muhammadom Alim.

„Všimnite si rozdiel medzi naozajstným šampiónom a trúbou, ktorá len hrá dobre tenis,“ napísal lekár. Status doplnil videom, v ktorom v roku 1978 vyzýval Ali rodičov na očkovanie detí proti mumpsu, osýpkam a detskej obrne.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Djokovič, ktorý aktuálne bojuje za Srbsko v Davisovom pohári, podľa jeho otca Srdjana nakoniec na Australian Open zrejme nepôjde.

„Čo sa očkovanie týka, tak to je jeho súkromná záležitosť. A nikto nemá právo sa niekomu vŕtať v súkromí,“ uviedol Djokovič starší v rozhovore pre TV Prva. „Nenechá sa vydierať, takže tam zrejme hrať nebude. Ja by som nehral. A on je môj syn, tak si to preberte sami,“ dodal.

Djokovič má navyše jednu z posledných možností zaočkovať sa. Ak by sa rozhodol pre Pfizer, najneskorší termín je 6. december. Chorobu prekonal na jar 2020.

Za jeho postoj k očkovaniu si ho neraz podávajú médiá na Západe. Prestížny L'Equipe mu v minulosti dokonca nasadil za to šašovkú čapicu.

novak djokovič Čítajte viac Novak, nedramatizuj! O zaočkovaní Djokoviča vraj existuje dôkaz
49 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus