Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čínskeho politika obvinila z napadnutia a zmizla. Je to šokujúce, tvrdí Djokovič

Líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič sa v pondelok počas turnaja majstrov v Turíne vyjadril, že je šokovaný z údajného zmiznutia čínskej hráčky Šuaj Pcheng.

15.11.2021 20:17
Šuaj Pcheng Foto: ,
Šuaj Pcheng.
debata (13)

Tá začiatkom novembra obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia a odvtedy o nej nik z tenisovej komunity nepočul.

Novak Djokovič Čítajte viac Ťažší rozbeh a potom dominancia. Djokovič si po víťaznom vstupe prevzal cenu

"Nemám o tom veľa informácií, počul som o tom asi pred týždňom a úprimne, je pre mňa šokujúce, že je nezvestná. O to viac, že je to niekto, koho som v uplynulých rokoch stretával na okruhu pomerne často.

Neviem k tomu povedať viac ako to, že dúfam, že je v poriadku. Je to hrozné, viem si predstaviť ako sa môže cítiť jej rodina," povedal podľa agentúry AFP Djokovič po triumfe v Turíne nad Casperom Ruudom.

Ženská tenisová asociácia (WTA) už predtým oznámila, že žiada kompletné, férové, transparentné a necenzurované vyšetrovanie prípadu Šuaj Pcheng.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

O prípade sexuálneho napadnutia informovala na sociálnej sieti Weibo, no príspevok po niekoľkých minútach zmizol.

Tridsaťpäťročná bývalá svetová jednotka vo štvorhre zároveň priznala, že nemá ako dokázať svoje tvrdenie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Kao-li Čang, ktorý pôsobil vo vysokej funkcii v rokoch 2012 až 2017, raz údajne prejavil obavy, že si Šuaj Pcheng ich stretnutia zaznamenáva.

Šéf ATP Andrea Gaudenzi uviedol, že je hlboko znepokojený neistotou, týkajúcou sa bezprostrednej bezpečnosti a miesta aktuálneho pobytu Šuaj Pcheng, hoci ho upokojili nedávne informácie od WTA, že by mala byť v poriadku.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Šuaj Pcheng #Kao-li Čang