Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Prečítala som si o sebe veľa zlého. Neprajníci však nenosia moje topánky

Cítite vtedy väčšiu túžbu po víťazstve?

Určite. Najmä keď sú na tribúnach slovenskí fanúšikovia. Navyše, chodia za nami, aj keď nehráme doma. Napokon, aj v Prahe nám vytvorili skvelú atmosféru.

Odohrali ste štyri zápasy za 30 hodín. Nemali ste toho po nich vyše hlavy?

Dlho som to nezažila. Aj preto, že som bola nejaký čas zranená. Nemohla som hrať na sto percent, nebolo to jednoduché. Za ten čas som určite stratila veľa z kondície. V tomto mi veľmi pomohol môj kondičný tréner Kristián Cupák, ktorý ma dostal do pôvodnej formy.

Vďaka však patrí aj môjmu trénerovi Tomášovi Hrunčákovi, otcovi a trénerovi, ktorý mi bude pomáhať v Bratislave Ľubomírovi Kurhajcovi. Potvrdili mi to aj tieto štyri zápasy.

Viktória Kužmová odvracia loptičku Španielke... Foto: TASR/AP, Petr David Josek
Viktória Kužmová Viktória Kužmová odvracia loptičku Španielke Carle Suarezovej Navarrovej.

Dominika Cibulková vraví, že po Pohári federácie často potrebovala voľno, že zo stresu sa jej často spravil aj herpes. Vnímate ten tlak podobne?

Počas zápasov to tak nevnímam, ale keď sa všetko skončí, opadne zo mňa stres a som úplne hotová. Minimálne týždeň sa dávam do poriadku. Z toľkej únavy občas aj ochoriem. Dopujem sa vtedy všetkými možnými vitamínmi. Je to kombinácia fyzickej a psychickej únavy.

Akú máte za sebou sezónu?

Nebola jednoduchá. Mala som náročný koniec minulého i začiatok tohto roka. Sedem mesiacov som sa trápila, bola som zranená, no nikto mi nevedel presne povedať, čo mi je. Napokon som sa z toho dostala. Aj vďaka tomu som si uvedomila, že najdôležitejšie je zdravie. Do života mi to dalo naozaj veľa.

Belinda Bencicová Čítajte viac Český sen sa rozplynul. V Prahe zabojujú o finále Bencicová a spol.

Cibulková tiež tvrdí, že neznášala, keď o jej hre mudrovali ľudia zvonku. Aj vám to lezie na nervy?

Uvediem príklad: o svojom zranení som začala hovoriť až teraz, dosiaľ som bola ticho. Za ten čas som si o sebe prečítala viacero zlých článkov, komentárov. To mi veru psychicky nepomohlo. Postupne sa však dostávam k nastaveniu, že mi to je jedno. Nikto nevie, čo sa mi práve deje v živote. Títo ľudí nechodia v mojich topánkach.

Mimochodom, sledujete slovenské médiá?

Už som prestala. Nerobilo mi to dobre.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Pohár Billie Jean Kingovej