Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcem byť súčasťou tejto špiny. A viete čo? Aj tak moje slová prekrútia

Novak Djokovič je v uplynulých dňoch suverénne najcitovanejším tenistom. Paradoxne, v čase, keď si dal od zápasov pauzu. A píše sa o všetkom možnom, len nie o tenise. Témou je očkovanie.

25.10.2021 10:30
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (123)

Srbský šampión je suverénnym vládcom svetového tenisu. Tohtoročná sezóna patrila prakticky výhradne jemu. Djokovič v nej získal tri grandslamové tituly, o ten štvrtý, 21. v kariére, potom prišiel až vo finále US Open proti Daniilovi Medvedevovi.

O tom, či bude môcť hrať najbližšie v Merlbourne, sa ešte nevie. V každom prípade, téma očkovanie mu poriadne začína liezť na nervy.

Sám odmieta prezradiť, čo je zavakcinovaný alebo nie. Vlani v lete však COVID-19 prekonal. Zahranićné médiá sa ho neustále pýtajú, či sa už dal očkovať, no on to vytrvalo odmieta povedať a ustúpiť nemieni. Naopak, tentoraz to bol on, kto zaútočil na médiá.

„V súvislosti s koronavírusom šíria len strach a paniku. Toho nechcem byť súčasťou,“ uviedol Djokovič v interview pre srbský denník Blic.

V nasledujúcich vetách bol ešte ostrejší.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

„Cítim, ako sú všetci v tejto súvislosti s očkovaním striktní a nepriateľskí. Ale ja nechcem byť súčasťou tejto špiny. Ak sa nechcem nechať očkovať, to je predsa moja súkromná vec. A viete čo? Či na túto tému poviem čokoľvek, rovnako sa moja odpoveď prekrúti, ako sa to komu hodí,“ pokračoval v tvrdej kritike.

Teraz mu však svitá nádej. Aj keď sa uplynulý mesiac hovorilo o povinnosti očkovania pre Australian Open ako o istej veci, zdá sa, že až tak horúce to nie je. Vo vzduchu je totiž alternatíva 14-dňovej karantény.

Informácia vyplýva z uniknutej mailovej komunikácie medzi organizátormi turnaja a Ženskou tenisovou asociáciou (WTA). Je v protiklade s vyhláseniami niektorých austrálskych politikov.

Novak Djokovič Čítajte viac Západná tlač nasadila Djokovičovi masku darebáka. Ako kedysi Lendlovi
123 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič