Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo vás do toho? Medvedev ide po stopách Djokoviča, novinárom odprskol

"Si zaočkovaný?" Hviezdni tenisti sa s touto otázkou v týchto dňoch stretávajú častejšie, ako s tradičným záujmom o ich športovú formu.

24.10.2021 13:00
Austrália Tenis Open muži 1/8 Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič a Daniil Medvedev.
debata (37)

Ten najlepší zo všetkých, Novak Djokvoič, odmieta odpovedať nielen zahraničným, ale ani domácim novinárom. Tvrdí, že je to jeho osobná vec.

Podobne sa k téme stavia aj Daniil Medvedev, ruský tenista, ktorý nedávno vo finále US Open zdolal Djokoviča 3:0 na sety. Na to, či je očkovaný, odpovedá po svojom.

„Som nesmierne sklamaný zo súčasnej svetovej spoločnosti a zo spôsobu, akým médiá vyvíjajú tlak na všetkých ľudí. Je tu príliš veľa nejasností, príliš veľa informácií, ktoré nie sú pravdivé. Všetko sa veľmi mení,“ povedal 25-ročný rodák z Moskvy, ktorý vyhral vo Flushing Meadows svoj prvý grandslam v živote.

V januári by sa mal začať Australian Open 2022. Avšak zrejme už podľa nových pravidiel. Do Melbourne sa asi dostanú iba tí, ktorí sú zaočkovaní. Austrália kladie dôraz na prísne bezpečnostné opatrenia, mnoho jej tenistov sa v tejto sezóne nedostalo poriadne domov, lebo by museli do dlhej karantény.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Pred podujatím v Melbourne opakovane mieri najväčšia otázka na Djokoviča. Príde alebo nie? Je očkovaný alebo nie je? Medvedev stojí za ním, tvrdí, že pre všetkých by mala byť zachovaná anonymita.

„Páčilo sa mi, čo o tom Novak povedal. Očkovanie je jeho osobná záležitosť a nebude to zverejňovať. Tiež som sa rozhodol nezverejniť svoje zdravotné záležitosti.“

„Pokiaľ ide o Austráliu: uvidí sa, kto je očkovaný a kto nie. Samozrejme, hráči môžu povedať, že sú zranení a neprídu tam, ale to bude len slovná hračka. Chcem hrať v Austrálii, to je všetko, čo môžem k tomu povedať,“ dodal Medvedev.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Daniil Medvedev