Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantázia. Polášek s Peersom sú už v semifinále US Open

Slovenský tenista Filip Polášek sa spolu s Austrálčanom Johnom Peersom prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom US Open. Vo štvrťfinále vyradili ako nasadené osmičky turnajové trojky Francúzov Pierrea-Huguesa Herberta s Nicolasom Mahutom hladko 6:3, 6:2.

07.09.2021 20:50 , aktualizované: 22:16
Filip Polášek Foto: ,
Filip Polášek.
debata

Poláškovi s Peersom skvele vyšiel úvod stretnutia, keď po rýchlom brejku si v prvom sete vybudovali rozhodujúci náskok 3:0. Výborne podávali a súperov prevýšili aj na returne.

V druhom dejstve za stavu 3:3 musel ísť slovensko-austrálsky tandem pri podaní Poláška cez zhodu. Slovenský deblový špecialista si udržal servis, v ďalšom geme spolu s Peersom Francúzov brejkli a zápas uz dotiahli do úspešného konca.

Polášek s Peersom odštartovali spoluprácu v lete na turnajoch v zámorí po tom, ako sa slovenský daviscupový reprezentant rozišiel s Chorvátom Ivanom Dodigom, po boku ktorého vo februári triumfoval na Australian Open.

V semifinále na US Open nastúpia proti víťazom súboja medzi britsko-brazílskym párom Jamie Murray, Bruno Soares a španielsko-argentínskou dvojicou Marcel Granollers, Horacio Zeballos.

Muži – štvorhra -štvrťfinále:
Jphn Peers, Filip POLÁŠEK (Austr./SR-8) – Pierre-Hugues Herbert, Nivolas Mahut (Fr.-3) 6:2, 6:3

Holandský kvalifikant skončil

Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovovm turnaji US Open.

Newyorský finalista z roku 2019 zdolal vo štvrťfinále ako nasadená dvojka Holanďana Botica van de Zandschulpa 6:3, 6:0, 4:6, 7:5. Jeho semifinálovým súperom bude víťaz duelu medzi Kanaďanom Felixom Augerom Aliassimeom a Španielom Carlosom Alcarazom.

Botic Van de Zandschulp vo štvrťfinále US Open... Foto: SITA/AP, Elise Amendola
Botic Van de Zandschulp Botic Van de Zandschulp vo štvrťfinále US Open proti Daniilovi Medvedevovi.

Medvedev proti holandskému kvalifikantovi od začiatku potvrdzoval úlohu favorita. V prvom sete si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. Rus výborne podával, vo výmenách dokázal zatlačiť súpera do defenzívy, robil minimum nevynútených chýb.

Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Medvedeva, ktorý uštedril Van de Zandschulpovi „kanára“. V treťom sete sa Holanďan uvoľnil, začal viac riskovať a vďaka brejku v piatom geme ho získal vo svoj prospech. V koncovke štvrtého však slávil úspech Medvedev.

Muži – dvojhra – štvrťfinále:
Daniil Medvedev (Rus.-2) – Botic van de Zandschulp (Hol.) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5

Alex Molčan Čítajte viac Djokovič mi ukázal, ako sa hrá svetový tenis. No chcem Nadalov forhend
debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev #US Open 2021 #Botic Van De Zandschulp