Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Antivaxer a podvodník. Na Tsitsipasa sa valí kritika z každej strany

Stefanos Tsitsipas je opäť v centre diania. Tentoraz však nie pre výkony, ktoré ho vyniesli na tretie miesto svetového rebríčka.

24.08.2021 10:56
USA Cincinnati šport tenis dvojhra 1/8 Tsitsipas Foto: ,
Stefanos Tsitsipas počas turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati.
debata (55)

Grécky tenista si najskôr vyslúžil kritiku za názory proti očkovaniu. Tvrdí, že vakcíny sú neoverené a majú slabú účinnosť.

Mladí ľudia by sa podľa neho nemali očkovať. „Nech sa vírus medzi nimi šíri, posilní to kolektívnu imunitu,“ reagoval.

Stefanos Tsitsipas tenis Čítajte viac Gréci reagujú na antivaxera Tsitsipasa: Zobuď sa, umierajú ľudia!

Od jeho slov sa dištancovali viacerí grécki politici a odborníci. Riaditeľka pľúcnej kliniky v aténskej nemocnici Sotiria Mina Gagová mu odkázala, aby ostal pri tenise a rozprával o veciach, ktorým sa rozumie.

"Za posledné tri mesiace sme liečili desiatky mladých ľudí vo veku 15 – 28 rokov. Mali zápal pľúc, potrebovali kyslík, niektorí aj umelú ventiláciu.

Viacerí sú stále na jednotke intenzívnej starostlivosti. To všetko kvôli covidu. Táto choroba ubližuje aj mladým, Stefanos by si to mal uvedomiť," vyhlásila Gagová.

Stefanos Tsitsipas. Foto: SITA/AP, Chris Young
Stefanos Tsitsipas Stefanos Tsitsipas.

Tsitsipas je kontroverznou postavou nielen mimo kurtu, ale aj na ňom. Počas víkendu poriadne nahneval jedného zo súperov, ktorý ho označil za podvodníka.

Grék v semifinále turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati nastúpil proti Alexandrovi Zverevovi.

Po prehratom prvom sete si zobral čas na prestávku, tzv. toilet break. Zverev žasol, keď si súper zobral do šatne aj tašku s mobilným telefónom.

Hlavnému rozhodcovi naznačil, že rival cez telefón konzultuje priebeh zápasu so svojím otcom, ktorý je aj jeho trénerom, čo je porušenie pravidiel.

Grék nakoniec mimo kurtu strávil až osem minút. „Urobil to aj v Paríži, robí to na všetkých turnajoch,“ sťažoval sa Zverev rozhodcovi.

Televízne zábery potom ukázali Tsitsipasovho otca, ako počas prestávky ťuká do mobilného telefónu. „Nič týmto záberom nenaznačujeme,“ smiali sa komentátori v ATP Tennis TV.

Keď sa jeho syn vrátil na kurt, diváci ho odmenili hlasitým bučaním.

Pozrite si video:

Grékovi pauza napokon nepomohla, semifinále prehral v troch setoch. Zverev potom zvládol aj finále, v ktorom za hodinu sfúkol Rusa Andreja Rubľova 6:2, 6:3.

Olympijský šampión z Tokia ukazuje pred US Open skvelú formu. Podľa viacerých expertov má v New Yorku veľké šance zdolať aj top favorita podujatia Srba Novaka Djokoviča.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #vakcíny #Alexander Zverev #Stefanos Tsitsipas