Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na kurte je pekáč. Mením tričká, šortky, ponožky, v topánkach mám bazén

Do jeho premiéry na olympijských hrách zostávajú už iba hodiny. Tenista Norbert Gombos (30) vyzve v nedeľu ráno v 1. kole Američana Marcosa Girona. Najprv však musel vstrebať emócie z otváracieho ceremoniálu. Na naše otázky odpovedal ihneď po návrate z veľkolepej šou do hotela.

23.07.2021 17:52
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos počas otváracieho ceremoniálu v Tokiu.
debata (2)

Ako ste to prežívali?

Ubehlo to celkom rýchlo. Pár hodín po tom som bol už v izbe. Na nič sa nečakalo. Keď sa však vyšlo na štadión a na tribúnach neboli ľudia, priznám sa, premohlo ma sklamanie. Mohla to byť krásna atmosféra. Ale zimomriavky som mal aj tak. Napriek všetkému na tento zážitok nezabudnem.

A Japonsko? Aký dojem na vás urobilo Tokio?

Vždy som sa sem chcel dostať, je to jedna z mojich najobľúbenejších krajín a nikdy predtým som tu nebol. Žiaľ, všetko je v područí prísnych opatrení a z krajiny si prakticky neužijem nič. Obrovská škoda.

Deň čo deň prichádzajú správy o nových nakazených. Cítiť v olympijskej dedine aspoň malé napätie?

Vieme o Čechoch, o iných som zatiaľ nepočul. Veľmi to nesledujem. My Slováci sme v poriadku a hádam to takto aj zostane. Neobávam sa, COVID-19 som prekonal, navyše som aj zaočkovaný a dávam si pozor. Bude to dobré.

Dá sa v takejto atmosfére plne sústrediť na tenis?

Je to iné ako na klasickom turnaji. Sú to veci, ktoré by mohli rozptyľovať. Snažím sa však vnímať jedine to, čo ma čaká na kurte. Určite tu chcem uhrať čo najlepší výsledok.

Na Američana Girona ste pripravený?

Prehral som s ním v Rotterdame. Nie je to ľahký súper, ale viem, ako sa naňho pripraviť. Budem bojovať o každú loptu. V tejto horúčave platí, že vydržia iba najsilnejší. Nebude to vôbec jednoduché. Pre nikoho.

Dá sa to vydržať?

Panujú tu neuveriteľné podmienky. Teplo v kombinácii s vlhkosťou dokáže byť veľmi drsné. Najmä pre mňa, keďže sa viac potím ako ostatní. Počas tréningu si prezlečiem aj dve-tri tričká. Mením si aj šortky s ponožkami. Je to jednoducho pekáč.

Určite sa budem prezliekať aj počas zápasu, veď aj v teniskách mám bazén. Je to podobné ako počas horúčav na US Open. Už som v takomto prostredí hral, popasujem sa s tým.

Aké to je nasadiť si po tréningu v obrovskej páľave respirátor?

Na kurte sa snažím nosiť jedine obyčajné rúško. Dať si na nos respirátor, keď ste zadýchaný a vonku je peklo, je hádam aj nemožné. To by som sa zadusil (úsmev). Respirátor si dávam až v autobuse alebo v uzatvorenom priestore.

Otvárací ceremoniál tokijskej olympiády Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Národný štadión v Tokiu pred otváracím...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gombos #Tokio 2020