Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Problémový Francúz robil na kurte proti Slovákovi neuveriteľné veci

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová vstúpila úspešne do turnaja WTA v poľskom meste Gdyňa, keď v pondelkovom súboji 1. kola z pozície nenasadenej hráčky vyradila päťku "pavúka" Rusku Annu Blinkovovú.

19.07.2021 22:44
Benoit Paire Foto: ,
Benoit Paire.
debata

Dvadsaťšesťročná Slovenka, ktorej v rebríčku WTA patrí 123. pozícia, súperku z 83. pozície hodnotenia zdolala za 97 minút 6:3, 6:3.

Schmiedlová v oboch setoch stratila vlastný servis len raz, súperku však v prvom brejkla dvakrát a v druhom až trikrát. V osemfinálovom druhom kole nastúpi košická rodáčka proti víťazke duelu medzi ruskou držiteľkou voľnej karty Valerijou Oľanovskou a maďarskou kvalifikantkou Annou Bondárovou.

Na rovnakom turnaji v pondelok nastúpi v 1. kole dvojhry aj Kristína Kučová, jej súperkou bude domáca Urszula Radwaňská. V utorok vstúpi do hry aj Viktória Kužmová súbojom proti Ruske Varvare Gračovovej.

Na turnaji ATP vo švajčiarskom Gstaade sa z dvojhry mužov odhlásil Alex Molčan, ktorý mal hrať proti Švédovi Mikaelovi Ymerovi. Na rovnakom podujatí sa v pondelok predstavil Jozef Kovalík proti Francúzovi Benoitovi Pairemu, favorita sa mu však nepodarilo prekvapiť.

V prvom sete slovenský tenista stratil servis v šiestej hre a prehral ho 3:6. V druhom si obaja súperi udržali podanie až do skrátenej hry, v ktorej sa viac darilo šiestemu nasadenému Francúzovi. Ten za 87 minút napokon zvíťazil 6:3, 7:6 (2).

Paire predviedol niekoľko fantastických stopbalov. Pozrite si VIDEO, stojí to za to.

V chorvátskom Umagu v utorok čaká duel 1. kola na Andreja Martina, ktorý si zmeria sily s Talianom Salvatorem Carusom. O prienik do hlavnej súťaže bojuje ešte Filip Horanský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Kovalík #Benoit Paire