Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tokio je komplikácia. Bude sa to vôbec podobať na olympiádu?

Nemajú za sebou najvydarenejšie obdobie. Malú výsledkovú krízu chceli zlomiť tam, kde pred dvomi rokmi odštartovali úspešnú spoluprácu.

06.07.2021 10:21
Filip Polášek, Ivan Dodig Foto: ,
Filip Polášek (vpravo) a Ivan Dodig.
debata

Lenže pre deblový pár Filip Polášek – Ivan Dodig bolo v sobotu druhé wimbledonské kolo konečnou. „Mali sme mnoho príležitostí zlomiť zápas v náš prospech. Žiaľ, nejako zle sa to zišlo a nakoniec sme skončili,“ vraví 35-ročný slovenský tenista.

Jeden z vašich súperov – Cameron Norrie – iba hodinu predtým výrazne potrápil Rogera Federera vo dvojhre. Prospelo mu to?

Je to dvojsečná zbraň. Bol oveľa rozohranejší, na druhej strane možno aj unavený. Myslím si, že to napokon nehralo žiadnu rolu.

Je Wimbledon váš obľúbený turnaj?

Tráva mojej hre svedčí – hrám na nej najlepšie. Dlhodobo mám na nej dobré výsledky. Pochopiteľne, posledná prehra ma mrzí. O to viac, že súper bol hrateľný. Moje výkony sa v uplynulom období stupňovali, ak by sme prežili ešte jedno-dve kolá, mohlo to dopadnúť veľmi dobre.

Filip Polášek Čítajte viac Skvelá správa. Polášek vybojoval olympijské miestenky

Mimochodom, ako dlho vás zvyčajne drží sklamanie z vyradenia?

Je to rôzne. Ak spravím taktické chyby alebo niečo v príprave podcením, to sa ma drží pomerne dlho. Ale pokiaľ viem, že sme urobili to, čo sme mali, je to iné. Pár pokazených výmen na tom nič nezmení. Tohtoročné vyradenie v Londýne ma určite dlhodobo žrať nebude.

Po triumfe na Australian Open už dlhšie čakáte na ďalší prenikavý výsledok. Nemáte pocit, že súperi sa na vás – ako grandslamových šampiónov – chcú ešte viac vytiahnuť?

Otázkou je, čo je úspech. S Ivanom sme hrali v semifinále turnaja Masters v Miami, vzápätí sme sa dostali medzi najlepšiu štvorku na „päťstovke“ v Dubaji – to sú výborné výsledky. Nevyšla nám akurát antuková sezóna. Bolo tam zopár tesných zápasov a potom sa to začalo nabaľovať. Aj také veci sa však stávajú. Domnievam sa, že úroveň našej hry je stále vysoká, veľa zápasov bolo iba o pár loptách, prehrali sme veľa tajbrejkov a supertajbrejkov – verím, že sa to čoskoro obráti.

Ako prekonať takúto výsledkovú krízu?

S Ivanom sa rozprávame o rôznych veciach. Máme skúsenosti, veľa toho za sebou. Uvidíme, ako to pôjde ďalej.

Na olympiádu ste si vybrali za partnera mladého Lukáša Kleina. Budete mať pred Tokiom nejaký čas na spoločnú prípravu?

Mali by sme sa spolu pripravovať päť-šesť dní pred odletom. Následne v Japonsku ďalšie štyri dni pred prvým zápasom.

Tešíte sa už na zmenu, ktorá vás na chvíľu vytrhne z kolotoča ATP?

Samozrejme, ešte som na žiadnom takomto podujatí nebol. Obávam sa však, že vôbec nebudem mať pocit, že som na olympiáde. Uvidíme, ako to tam bude vyzerať, či sa to vôbec bude podobať na olympijské hry. Možno to vyznie ako obyčajný tenisový turnaj a zistíme len z televízie, že sa tam deje aj niečo iné.

Nezniete optimisticky…

Žiaľ, taká je doba, asi som si nevybral najlepší čas na návrat k tenisu (smiech).

olympiáda oheň Čítajte viac Saganovci, Polášek či Tóth. Slováci oznámili tím do Tokia

Zvažovali ste, že tam nepocestujete?

V tenisovom kalendári je olympiáda jedna veľká akcia navyše. Vzhľadom na to, kde sa nachádza Japonsko a kde následne budem hrať, to nebude jednoduché. Vždy som však rád reprezentoval a preto mi myšlienka, že by som toto podujatie vynechal, nenapadla.

Po antukových a trávnatých turnajoch sa tenisový svet opäť presunie na betónové kurty. Vyhovujú vám?

Mám rád americké turnaje. A teší ma predovšetkým to, že by tam mal byť už normálny život bez bubliny a covidových obmedzení. Tenis si budem užívať so všetkým, čo k tomu patrí.

Ak by to v nedeľu v Londýne dospelo do finále Djokovič – Federer, pozreli by ste si ho?

V tejto chvíli ešte netuším, aký budem mať program, no pripúšťam, že jedným očkom by som to sledoval. Ani neviem, ktorý televízny kanál to bude vysielať. Keď som doma, venujem sa rodine a keď sa náhodou stane, že mám chvíľu čas a stretneme sa pri televízii, pozrieme si aj tenis. Ale nie je to priorita.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #OH 2020 v Tokiu