Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchly koniec zabolel. Kvitová zažila vo Wimbledone smutné jubileum

Je to už desať rokov, čo Petra Kvitová zdolala vo finále Wimbledonu Mariu Šarapovovú a prvýkrát na posvätnej tráve zdvihla nad hlavu víťazný tanier Venus Rosewater Dish.

29.06.2021 14:13 , aktualizované: 16:49
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová gratuluje Sloane Stephensovej k víťazstvu.
debata

Túto udalosť si 31-ročná Češka chcela pripomenúť čo najdlhším zotrvaním v tohtoročnej londýnskej súťaži, ktorej sa už nemohla dočkať po ročnej pauze pre úradovanie koronavírusu.

Napokon všetko vypálilo úplne inak. Turnajová desiatka prehrala hneď v 1. kole s Američankou Sloane Stephensovou 3:6, 4:6 a po 78 minútach sa rozlúčila so svojím najobľúbenejším turnajom v srdci Londýna.

Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mala 8–20 a využila len jeden z piatich brejkbalov.

„Mala som pár šancí, ale nevyužila som ich. Moja súperka takmer vôbec nekazila. Hrala dlhé loptičky k základnej čiare a permanentne ma držala pod tlakom,“ naznačila Kvitová dôvody prehry, citoval ju portál iDnes.cz.

Británia šport Tenis Wimbledon ženy dvojhra 1.kolo Čítajte viac Gombos sa lúči, Serenine nádeje zmaril skreč. Federer mal šťastie

Stephensovej síce patrí v rebríčku WTA vo dvojhre až 73. priečka, ale je to šampiónka US Open 2017, finalistka Roland Garros 2018 a na Wimbledone bola pred ôsmimi rokmi vo štvrťfinále.

Navyše nedávno v Paríži na antuke vyradila až dve Češky – Karolínu Plíškovú a Karolínu Muchovú. V osemfinále ju zastavila až neskoršia šampiónka – ďalšia česká hráčka Barbora Krejčíková.

„Je mi to ľúto, že končím takto skoro. Veľmi ma to bolí, ale sú aj horšie veci na svete ako moja wimbledonská prehra. Nevychytila som svoj najlepší deň a na druhej strane súperka zahrala nadpriemerne,“ zhodnotila Kvitová.

Česká ľaváčka pred Wimbledonom načrtla, že ak má ešte raz získať v kariére grandslamový titul, tak znova na wimbledonskej tráve, kde triumfovala v rokoch 2011 a 2014.

"Na tie dve víťazstvá nikdy nezabudnem. Milujem trávu. Tento povrch svedčí mojej agresívnej hre založenej na ľaváckom servise. Keď sa pohybujem po tráve, cítim sa ako doma na koberci.

Veľmi si užívam hru na tomto rýchlom povrchu, priniesla mi v kariére najväčšie potešenie. Ešte by som to raz chcela zažiť," skonštatovala Kvitová v rozhovore pre organizátorov ešte pred začiatkom Wimbledonu.

debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Petra Kvitová