Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal si chce predĺžiť kariéru. Vynechá Wimbledon aj olympiádu

Španielsky tenista Rafael Nadal sa nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu a nebude štartovať ani na blížiacom sa grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

17.06.2021 14:57
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (1)

Oznámil to vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter.

„Rozhodol som sa nezúčastniť sa na tohtoročnom Wimbledone a na olympijských hrách v Tokiu. Takéto rozhodnutie nie je nikdy ľahké urobiť, ale počúvam moje telo a po diskusii s mojim tímom som presvedčený, že je to správne rozhodnutie,“ napísal Nadal na svojom twitterovom účte.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prehral minulý týždeň v semifinále Roland Garros s Novakom Djokovičom.

Vo Wimbledone predtým triumfoval v rokoch 2008 a 2010, má zlato vo dvojhre z OH 2008 v Pekingu a vo štvorhre z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Francúzsko Tenis Roland Garros muži 1/2 Djokovič Čítajte viac NÁZOR: Djokovič zničil Nadala v plnej zbroji. Zásadne mení preteky veľkej trojky

Nadal sa podľa vlastných slov nedokáže po náročnej antukovej sezóne dostať včas do optimálnej kondície a iba dvojtýždňová prestávka medzi Roland Garros a Wimbledonom mala na jeho rozhodnutie rovnako vplyv.

„Cieľom je predĺžiť si kariéru a pokračovať v tom, čo ma teší, to znamená naďalej súťažiť na najvyššej úrovni,“ povedal Nadal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #wimbledon #Tokio 2020