Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokedy ešte? Djokovič sa predviedol, reval na rozhodcu

Srbský tenista Novak Djokovič opäť ukázal temperamentnú povahu, keď vo svojom úvodnom zápase na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme nakričal na empajrového rozhodcu.

12.05.2021 12:02
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič na turnaji v Ríme.
debata (7)

Lídrovi svetového rebríčka sa nepáčilo, že arbiter neprerušil jeho súboj 2. kola s Američanom Taylorom Harrym Fritzom pre dážď už skôr, ale až keď začalo na kurte vytrvalo liať.

V talianskej metropole sa poveternostné podmienky večer zhoršovali a Djokovič po prvých hustejších kvapkách avizoval rozhodcovi, že duel treba stopnúť.

Ten však s prerušením dlho otáľal, až Srb „vybuchol“.

„Dokedy ešte chceš, aby sa hralo? Trikrát som ťa požiadal, aby si skontroloval situáciu, a ty stále nič,“ kričal na arbitra.

Djokovič viedol 6:3 a 5:4 v druhom sete, keď rozhodca zápas zastavil. Dážď napokon prerušil duel na približne tri hodiny.

Najvyššie nasadený hráč sa po obnovení hry riadne vytrápil, kým zlomil odpor húževnatého protivníka.

Fritza zdolal v druhom sete 7:6 (5), keď využil svoj prvý mečbal a prebojoval sa do osemfinále.

Organizátori potom pre nepriaznivé počasie odložili zvyšné utorkové stretnutia mužskej dvojhry na stredu.

„Bol som v závere vystresovaný, no myslím si, že bolo správne rozhodnutie stopnúť ten zápas,“ vysvetľoval Djokovič:

„Keď sme sa vrátili na kurt, hrali sme vyrovnanú partiu až do poslednej loptičky. Som rád, že sa mi podarilo zvládnuť zápas v dvoch setoch. Viem, že dokážem podať ešte lepší výkon.“

Djokovič Nadal Čítajte viac Nadal vraj neocenil Djokoviča. Nemá dostatok inteligencie, počúva

Osemnásťnásobný grandslamový šampión sa vrátil do súťažného diania po tom, ako vynechal turnaj v Madride:

"Bol to veľmi zvláštny zápas v zvláštnych podmienkach. Samozrejme, hrať v daždi takmer dva kompletné sety bola výzva pre mňa i súpera.

Myslel som si, že mám výhodu, keďže podmienky povrch spomaľovali a ja som dokázal lepšie returnovať pri jeho podaniach, ktoré sú riadne silné.

Darilo sa mi držať zápas pod kontrolou takmer celé dva sety a potom som servoval na víťazstvo. Pri mojom podaní som však hral príliš ľahkovážne.

Súper hral výborne a dokázal zápas ešte zdramatizovať." Vlani „Noleho“ diskvalifikovali z grandslamového turnaja US Open za neúmyselné napálanie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rím #ATP #Novak Djokovič