Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vajda hlási útok na veteránov. Cieľ je viac ako dvadsať

Novak Djokovič sa stal po šiestykrát koncoročnou svetovou jednotkou. A opäť bol pritom aj jeho slovenský tréner Marián Vajda. Vlastne ako pri každom jeho úspechu.

26.11.2020 15:23
Marián Vajda Foto: ,
Marián Vajda počas tlačovej konferencie k predstaveniu projektu Hrajme Tenis Slovensko.
debata

Najprv suverénne víťazstvo na Australian Open, potom koronapuaza, mentálne zlyhanie vo Flushing Meadows a na záver dobrý turnaj na antuke v Paríži, kde však bol aj suverénny Rafael Nadal. Suma sumárum – srbský tenista bude opäť silvestrovať na tenisovom tróne.

„Je to fantastický úspech. Splnil cieľ, ktorý si vytýčil. V roku 2021 sa chce zamerať hlavne na grandslamové turnaje a priblížiť sa k Federerovi s Nadalom, ktorí majú po dvadsať titulov. V budúcnosti chce ich rekord prekonať,“ prezradil Vajda ambície sedemnásťnásobného grandslamového šampióna.

VIDEO: Marián Vajda je jedným zo zakladajúcich členov projektu HRAJME TENIS SLOVENSKO

Video

Bola to náročná sezóna. Rodáka z Belehradu zastavila v najlepšom. Veď po jeho triumfálnom ťažení v Melbourne sa tenisový kolotoč na dlhé mesiace zastavil.

Djokovič prekonal koronavírus a musel sa popasovať aj s nepriazňou médií, ktorým akoby nabíjal svojimi kontroverznými vyhláseniami. Usporiadanie balkánskeho podujatia uprostred pandémie bolo poslednou kvapkou v pohári.

Do diania sa však vrátil vo veľkom štýle. Najprv ovládol podujatie Masters v New Yorku a potom v tom istom meste mieril za ďalším grandslamom. V osemfinále však nezvládol moment po jednom z prehratých gemov, loptičkou trafil čiarovú rozhodkyňu priamo do krku a jeho ambície sa razom rozplynuli.

„Škoda, aj tam sa mohol dostať ďaleko,“ myslí si skúsený kouč.

O mesiac neskôr to bol na Roland Garros opäť starý dobrý Djokovič. Lenže Paríž je mesto zasnúbené Španielovi Nadalovi a vo finále Srb nemal žiadnu šancu. „Bolo chladno i veterno a mnohí hovorili, že takéto podmienky by mohli Novakovi vyhovovať. Rafa však podal vynikajúci výkon a Novak nebol úplne vo svojej koži,“ zhodnotil Vajda.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Na záverečnom Turnaji majstrov stroskotal Djokovič v semifinále na Dominicovi Thiemovi.

„Azda už nemal takú motiváciu. V rozhodujúcom tajbrejku viedol nad Dominicom 4:0, no chýbala mu iskra,“ poznamenal 55-ročný rodák z Považskej Bystrice, ktorý má v pozícii kouča už sedemnásť grandslamových titulov, najviac zo všetkých trénerov.

Dianie vo svete tenisu sa teraz na pár týždňov zastavilo. Po Novom roku sa všetko presunie do Austrálie s vrcholom na Australian Open.

O prvom grandslame v sezóne sa už teraz špekuluje. O tom, že by sa po vzore tohtoročného Wimbledonu zrušil, sa zatiaľ nehovorí, odklad o týždeň, či dva, je však veľmi reálny.

„Bude to veľmi namáhavé z hľadiska organizácie. Bolo by super, ak by bola v Melbourne bublina ako v New Yorku,“ dodal Vajda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda