Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žialil, nechcel nastúpiť. Za senzačnou prehrou je smrť

Pre všetkých to bol šok. Keď Novak Djokovič gratuloval minulý týždeň vo Viedni neznámemu Lorenzovi Sonegovi k hladkému víťazstvu (6:2, 6:1), neverili jeho fanúšikovia vlastným očiam.

04.11.2020 15:12
Novak Djokovič Foto: ,
Nešťastný Novak Djokovič.
debata (11)

Svetová jednotka sa pred lucky loserom musela skloniť po prvý raz v kariére. No zaslúžene. Na kurte sa hľadala, bola nevýrazná, kazila úder za úderom.

„Sonego ma jednoducho zmietol z kurtu, bol lepší vo všetkých ukazovateľoch hry. Odohral vynikajúci zápas a zaslúžil si vyhrať,“ uznal Djokovič.

Chlapsky, športovo, bez zbytočných výhovoriek…

Po čase však rodák z Belehradu predsa odkryl, čo prispelo k tomu, že v rakúskej metropole zlyhal. Hlavou bol niekde inde.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Vraví sa, že za všetkým treba hľadať ženu, no tentoraz je to inak. Zverenca Mariána Vajdu dostala do zlého psychického rozpoloženia mimoriadne smutná udalosť, ktorá sa odohrala tesne pred zápasom so Sonegom.

„Keď som sa to dozvedel, premýšľal som, či vôbec budem schopný hrať,“ uviedol Djokovič.

Reč je o úmrtí Amfilohijeho Radoviča. Muža, ktorý bol biskupom Srbskej pravoslávnej cirkvi. Vo veku 83 rokov sa stal jednou z obetí koronavírusu.

Sedemnásťnásobný grandslamový šampión ho osobne poznal.

„Deň, keď skonal, považujem za veľmi smutný,“ rozhovoril sa Djokovič. „Mal som možnosť stretnúť ho, zhovárať sa s ním, čerpať z neho tú nádhernú energiu. Aj keď už nie je fyzicky medzi nami, som si istý, že nás sprevádza aspoň jeho duch,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #cirkev #Novak Djokovič #Amfilohije Radovič