Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto sa Federera nepýtajte. Inak bude zúrivý

Počas končiacej sa - a pre pandémiu koronavírusu mimoriadne zvláštnej - sezóny odohral jediný turnaj. Ešte v januári dokráčal na Australian Open do semifinále.

03.11.2020 07:51
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Odvtedy si Roger Federer na súťažnom kurte do lopty neťukol. Aj preto má za sebou najkratší tenisový rok v kariére.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión absolvoval vo februári a máji dve operácie kolena. Následne sa utiahol do svojho sídla vo Švajčiarsku, kde sa dával dokopy a trávil čas s početnou rodinou.

Následne trávil hodiny v posilňovni a drel, aby bol pripravený na novú sezónu. Pre úspešný návrat robí všetko, pred dvomi týždňami sa po dlhom čase dokonca postavil na kurt a absolvoval krátky tréning.

Cieľ je jasný: napriek tomu, že na budúci rok cinke pri Švajčiarovom mene okrúhla štyridsiatka, chce svetu dokázať, že do starého železa rozhodne nepatrí.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Verím, že túto otázku mi nechcete položiť! Viete predsa, že po nej budem zúrivý, rozrušený a nahnevaný,“ zahriakol Federer novinára s narážkou na to, že na možný koniec kariéry by sa ho nemal pýtať.

Vzápätí však všetko uviedol na pravú mieru.

„Nie, nie. Žartujem. Cítim, že vo mne ešte čosi zostalo. Nikam neodchádzam, stále bojujem. Chcem sa vrátiť na kurty a súperiť s tými najlepšími,“ uviedol Federer.

Príležitosť dostane už čoskoro. Veď prvý grandslam sezóny, Australian Open, štartuje už 18. januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič