Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzáciou Paríža je syn českého velikána. Vyzve Nadala, po ktorom pomenoval mačku

Jedným z prekvapení tohtoročného grandslamového turnaja Roland Garros je americký tenista Sebastian Korda. Syn českého velikána Petra Kordu sa ako kvalifikant prebojoval už do osemfinále turnaja, v ktorom si zmeria sily so svojím veľkým idolom - Rafaelom Nadalom.

03.10.2020 12:31
Sebastian Korda Foto: ,
Sebastian Korda na tlačovej konferencii, ktorá v Paríži prebieha prostredníctvom videa.
debata

Španiela si obľúbil až tak, že po ňom pomenoval svoju mačku.

„Keď som vyrastal, dal som mačke meno Rafa. Myslím si, že to hovorí dosť o tom, ako veľmi toho chlapa milujem,“ povedal po tom, ako vyradil v 3. kole iného Španiela Pedra Martineza v troch setoch 6:4, 6:3 a 6:1.

Dvadsaťročný mladík figuruje na 213. mieste vo svetovom rebríčku a doteraz nikdy nevyhral zápas v hlavnom pavúku na turnajoch ATP.

V Paríži však zvíťazil po troch dueloch kvalifikácie v 1. kole nad Talianom Andreasom Seppim, v druhom nad 21. nasadeným Johnom Isnerom z USA a naposledy zdolal aj Martineza. V nedeľu vyzve druhého nasadeného Nadala, ktorý sa usiluje o trinásty titul na Roland Garros.

„Je to môj najväčší idol. On je jeden z dôvodov prečo hrám tenis. Je to neuveriteľný bojovník, sledoval som ho a od neho mám tú mentalitu, že sa nikdy nevzdávam. Vždy, keď som na kurte, snažím sa byť ako on,“ citovala ho agentúra AFP.

K tenisu ho však priviedol iný hráč. Bol to Čech Radek Štěpánek počas zápas so Srbom Novakom Djokovičom vo 4. kole US Open 2009.

„Bolo to na štadióne Arthura Ashea, pol jedenástej v noci, totálne natrieskané. Myslel som si, že je to tá najúžasnejšia vec. Povedal som si, že presne toto chcem robiť. A zvyšok je už len história,“ povedal Korda, ktorý sa predtým viac venoval hokeju.

Šport má hlboko zakorenený v génoch. Jeho otec Peter Korda vyhral Australian Open v roku 1998 a o šesť rokov skôr bol vo finále Roland Garros, mama Regina Rajchrtová sa dostala do najlepšej 30 svetového rebríčka a obe sestry Nelly a Jessica patria medzi najlepšie golfistky.

Mladšia Nelly v septembri takmer získala prvé major víťazstvo v kariére na turnaji ANA Inspiration v Kalifornii.

„Sledoval som to v televízii v Prahe, môj pulz vystúpil na 87. Bol som úplne vystresovaný,“ dodal Korda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros #sebastian korda