Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bradyová vyzve Osakovú, postúpil aj Carreno-Busta

Japonská tenistka Naomi Osaková postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open po víťazstve 6:3, 6:4 nad nenasadenou Američankou Shelby Rogersovou.

08.09.2020 20:54 , aktualizované: 23:41
Jennifer Bradyová Foto: ,
Jennifer Bradyová.
debata

Šampiónka podujatia vo Flushing Meadows z roku 2018 sa v boji o postup do finále stretne s ďalšou domácou hráčkou Jennifer Bradyovou, ktorá zdolala Juliu Putincevovú z Kazachstanu 6:3, 6:2.

„Chcela som hrať agrestívne. S hrou na riziko súvisí aj viac chýb, no dnes ich našťastie nebolo toľko. Som nadšená, že som tu znovu v semifinále a dúfam, že sa mi podarí ísť ešte ďalej,“ povedala Osaková, ktorú považujú bookmakeri za favoritku na celkový triumf.

Dvadsaťdvaročná Japonka odplatila Rogersovej tri predošlé dvojsetové prehry, dve z roku 2017 a jednu ešte staršieho dáta z júla 2013.

Bradyová proti Putincevovej začala výborne, keď prelomila prvé dve podania súperky a viedla už 4:0, potom ju síce Putincevová brejkla, ale 28. nasadená Američanka nepripustila drámu. V druhom sete Putincevová držala krok iba do piatej hry, potom prišla o podanie a Bradyová bez ťažkostí dotiahla duel do víťazného konca.

Pre Bradyovú to bol prvý postup do semifinále grandslamu, po zápase netajila, že ju trochu potrápila nervozita.

„Myslím si, že aj súperka bola nervózna. Snažila som si predstaviť, že to bolo iba prvé kolo a som spokojná s tým, ako som vstúpila do duelu. Potom som to už iba kontrolovala,“ citovala agentúra AP 25-ročnú Američanku.

Ženy – dvojhra – štvrťfinále:

Naomi Osaková (Jap.-4) – Shelby Rogersová (USA) 6:3, 6:4, Jennifer Bradyová (USA-28) – Julia Putincevová (Kaz.-23) 6:3, 6:2

Obrat Zvereva

Španielsky tenista Pablo Carreno-Busta sa prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále si v pozícii 20. nasadeného hráča poradil s dvanástkou pavúka Kanaďanom Denisom Shapovalovom v piatich setoch 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3.

Zápas trval 4:08 h. V boji o postup do finále si zmeria sily s Nemcom Alexandrom Zverevom, ktorý vo štvrťfinále zdolal Chorváta Bornu Čoriča 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3.

Dvadsaťdeväťročný Španiel, ktorý sa do štvrťfinále dostal po diskvalifikácii Srba Novaka Djokoviča, stratil v prvom sete dvakrát vlastný servis a prehral ho 3:6. V ďalších dvoch dejstvách ukázal psychickú odolnosť po tom, ako uspel v tajbrejkoch. Vo štvrtom síce ťahal jasne za kratší koniec, po ošetrení chrbta sa však pozviechal a v šiestom geme piateho setu získal rozhodujúci brejk.

„Som zničený, ale naozaj nesmierne šťastný. Bola to bitka, skutočne náročný zápas, ktorý nás oboch stál veľa fyzických i psychických síl. Je úžasné, že sa mi v New Yorku opäť podarilo dostať sa do semifinále,“ povedal Carreno-Busta, ktorý sa medzi najlepších štyroch singlistov vo Flushing Meadows prebojoval aj v roku 2017.

Shapovalov bol vo viacerých štatistických ukazovateľoch jasne lepší. Nasúkal 26 es oproti piatimi súperovým, zahral viac víťazných úderov (76:33), no urobil aj viac nevynútenýh chýb ako Carreno-Busta (76:42).

Piaty nasadený Zverev postúpil do svojho druhého grandslamového semifinále, premiéru mal na tohtoročnom Australian Open. Duel s Čoričom nezačal dobre, keď stratil dve podania a prehral 1:6.

Chorvát pokračoval v bojovnom výkone, v druhom sete viedol 4:2, ale v ôsmej hre ho Zverev brejkol a napokon musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom mal viac šťastia Nemec, keď na dvakrát premenil setbal.

Vyrovnaný priebeh malo aj tretie dejstvo, tentoraz však Zverev v tajbrejku nedovolil drámu, keď Čorič uhral iba jeden bod. V záverečnom sete Čorič vzdoroval iba do ôsmeho gemu, potom stratil podanie a Zverev za stavu 5:3 pretavil skúsenosti do víťazstva.

Muži – dvojhra – štvrťfinále:

Pablo Carreno-Busta (Šp.-20) – Denis Shapovalov (Kan.-12) 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3, Alexander Zverev (Nem.-5) – Borna Čorič (Chor.-27) 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Jennifer Bradyová