Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Simulantka? Na rozhodkyňu sa zvalila vlna kritiky, Djokovič zakročil

Srbský tenista Novak Djokovič vyzval svojich fanúšikov, aby vyjadrili podporu čiarovej rozhodkyni, ktorú v osemfinálovom zápase US Open trafil loptičkou a následne ho za to z grandslamového podujatia vylúčili.

08.09.2020 09:16 , aktualizované: 12:23
debata (108)
Novaka Djokoviča diskvalifikovali z US Open Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič po mimoriadne smolnom okamihu.

Rozhodkyňu internetoví kritici obvinili zo zveličovania svojho zranenia a predstierania problémov s dýchaním.

Niektorí zašli ešte ďalej a na Instagrame sa jej vyhrážali smrťou. Odkazy jej posielali priamo na profil (medzitým ho zablokovali) po tom, ako jej srbské médiá zverejnili jej užívateľské meno.

Britský denník Daily Mail uviedol, že rozhodkyni jeden z kritikov poslal na sociálnu sieť fotografiu jej zosnulého syna s poznámkou, že sa s ním čoskoro stretne. Zahynul pred 12 rokmi po nehode na motocykli.

Samotný svetový hráč číslo jeden sa rozhodkyni ospravedlnil a prejavil ľútosť nad svojím činom.

„Neurobila v žiadnom prípade nič zlé. Žiadam vás, aby ste jej vyjadrili podporu a pochopenie,“ zverejnil Djokovič na sociálnej sieti.

K incidentu prišlo v osemfinálovom stretnutí mužskej dvojhry proti Španielovi Pablovi Carrenovi-Bustovi za stavu 5:6 v prvom sete.

Djokovič bol nasadená jednotka a v tomto roku ešte neokúsil trpkosť prehry. Na základe rozhodnutia organizátorov Srb prišiel o všetky body za postup do osemfinále i o prémie, ktoré zarobil na turnaji. Správu priniesla agentúra AFP.

108 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Novak Djokovič