Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrajúce legendy. Serena čelila Clijstersovej na US Open už v minulom tisícročí

Bolo to ešte v minulom tisícročí, keď sa na Serena Williamsová a Kim Clijstersová prvýkrát stretli na US Open v New Yorku vo vzájomnom zápase.

31.08.2020 18:27
Serena Williamsová Foto: ,
S rúškom na tvári. Serena Williamsová pred štartom US Open.
debata

V 3. kole ročníka 1999 z toho bol triumf vtedy 18-ročnej Američanky nad 16-ročnou Belgičankou 4:6, 6:2, 7:5. Prešlo 21 rokov a obe bývalé svetové jednotky stále figurujú v hlavnej súťaži dvojhry na medzinárodných majstrovstvách USA v tenise.

Čoskoro 39-ročná Serena stále má víťazné ambície. Vlaňajšia finalistka túži po vyrovnaní historického rekordu Austrálčanky Margaret Courtovej 24 grandslamových titulov.

„Stále na to má. Nechýba jej vášeň pre tenis aj tvrdá pracovná morálka. Serena je stále veľká šampiónka, čo dokazuje výsledkami, ktoré dosiahla po narodení dcérky,“ vyhlásila Kim Clijstersová o S. Williamsovej.

Zatiaľ čo Američanka má jednu trojročnú dcérku, Clijstersovej dcéra má 12 rokov a synovia 7 a 4. Tridsaťsedem­ročná Belgičanka sa predstaví na grandslamovom turnaji prvýkrát od roku 2012, keď oficiálne druhýkrát ukončila kariéru.

Proti Serene odohrala celkovo 9 stretnutí s bilanciou 2–7. Najviac spomína na ten prvý z roku 1999, hoci ho prehrala.

„Vtedy pred rokmi to bol na US Open impozantný zápas vo skvelej atmosfére. Naša rivalita so Serenou je už preč, ale na ten prvý vzájomný zápas nezabudnem,“ uviedla Clijstersová, ktorá v New Yorku zdvihla víťaznú trofej nad hlavu trikrát (2005, 2009 a 2010).

Sympatická Belgičanka len začiatkom tohto roka oznámila návrat na súťažné dvorce po vyše siedmich rokoch, ale v marci ju rovnako ako celý športový svet stopla pandémia koronavírusu.

Dovtedy stihla odohrať dva zápasy na turnajoch WTA – v Dubaji v SAE a mexickom Monterrey, oba prehrala s favorizovanými hráčkami Johannou Kontovou a Garbine Muguruzovou-Blancovou.

Kim Clijstersová na turnaji v Dubaji vo... Foto: SITA/AP, Kamran Jebreili
Kim Clijstersová Kim Clijstersová na turnaji v Dubaji vo februári 2020.

V júli sa rozohrávala na americkej sérii turnajov WTT, kde úspešne nastupovala za New York Empire. Neskôr zmeškala generálku na turnaji WTA v New Yorku, kde ju zradilo brušné svalstvo. Aktuálne by už mala byť v poriadku.

"Belgické médiá mi často kladú otázky typu, čo chcem dosiahnuť svojím návratom a či som si to náhodou nerozmyslela. Svet má problémy s ochorením COVID-19, ale to neznamená, že moja chuť do tenisu je menšia.

Moje výzvy sú stále veľké v rodine ako aj v príprave na tenisové zápasy. Keď máte doma tri deti, naučí vás to trpezlivosti a pozitívnemu prístupu. Zo všetkého sa snažím brať to pozitívne, aj z tohto návratu na dvorce," komentovala Clijstersová ešte v júli.

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

Jej súperkou v 1. kole dvojhry bude Ruska Jekaterina Alexandrovová. „Som už na tom zdravotne lepšie a verím, že odovzdám zo seba to najlepšie. Na tréningoch udieram do loptičky čisto. Teraz to už len predať v zápasoch,“ dodala Clijstersová.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Serena Williams #Kim Clijstersová