Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič pocestuje na US Open. Andreescuová obhajovať nebude

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil svoj štart na tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku (31. augusta až 13. septembra).

13.08.2020 14:20 , aktualizované: 23:06
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil svoj štart na tohtoročnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku (31. augusta až 13. septembra).

Hrať bude aj predtým na podujatí ATP, ktoré do Flushing Meadows pre pandémiu nového koronavírusu presunuli zo Cincinnati (22. až 28. augusta).

Tridsaťtriročný líder svetového rebríčka prekonal ochorenie COVID-19, ktorým sa nakazil na vlastnej exhibičnej sérii Adria Tour.

Na júnových akciách v Belehrade a Zadare sa infikovali aj Bulhar Grigor Dimitrov či Chorvát Borna Čorič.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

Djokovič mal obavy z príchodu do USA vzhľadom na koronavírusové opatrenia, ale rozhodol sa pre účasť a do New Yorku pricestuje v sobotu. K opačnému rozhodnutiu pristúpil Španiel Rafael Nadal, ktorý nebude obhajovať titul.

„Som rád, že môžem potvrdiť môj štart na US Open. Nebolo to ľahké rozhodnutie s ohľadom na všetky prekážky, no zvíťazila túžba opäť súťažiť. Niektoré z mojich najlepších zápasov som odohral práve na tomto mieste,“ uviedol na twitteri Djokovič.

Vo Flushing Meadows získal tri zo svojich sedemnástich grandslamových titulov (2011, 2015, 2018): "Uvedomujem si, že tentoraz to so všetkými protokolmi a bezpečnostnými opatreniami bude iné.

Trénoval som však veľmi tvrdo, aby som moje telo dostal do formy, som pripravený na nové podmienky. Absolvoval som všetky kontroly, aby som sa uistil, že som sa plne vyliečil z koronavírusu. Na kurte môžem opäť predvádzať môj najlepší tenis."

Ženský pavúk prišiel o obhajkyňu

Kanadská tenistka Bianca Andreescuová nebude obhajovať titul na grandslamovom turnaji US Open (31. augusta – 13. septembra).

Svetová šestka od októbra minulého roka laboruje so zraneným kolenom. Podľa kanadských médií k jej rozhodnutiu neštartovať v New Yorku prispeli aj obavy z ochorenia Covid-19.

Andreescuová vlani vo finále ženského singla na US Open zdolala domácu Američanku Serenu Williamsovú a dosiahla životný úspech. Od októbra však neodohrala žiaden súťažný zápas.

„Po pauze zavinenej zranením ešte nie som schopná hrať na najvyššej úrovni a podávať maximálne výkony. To je hlavný dôvod, prečo sa nezúčastním na US Open,“ uviedla 20-ročná Kanaďanka.

Vo Flushing Meadows tak budú s určitosťou chýbať štyri hráčky z elitnej svetovej desiatky. Pre obavy z koronavírusu sa rozhodli necestovať do New Yorku svetová jednotka Austrálčanka Ashleigh Bartyová, päťka rebríčka WTA Ukrajinka Jelina Svitolinová i Holanďanka Kiki Bertensová, ktorej patrí siedme miesto.

Veľký otáznik visí aj nad štartom svetovej dvojky Rumunky Simony Halepovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Novak Djokovič #Flushing Meadows