Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cenný skalp. Schmiedlová ukončila nadvládu Bencicovej na Slovensku

V semifinále ako turnajová trojka vyradila najvyššie nasadenú Švajčiarku Belindu Benčičovú 6:3, 1:6, 6:3 a ukončila jej víťaznú sériu na Slovensku. V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 14.00 h proti druhej nasadenej Viktórii Kužmovej, ktorá zdolala Eszter Mériovú 6:4, 6:0.

11.07.2020 13:41 , aktualizované: 15:40
debata (3)
Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR, Martin Baumann
Anna Karolína Schmiedlová Anna Karolína Schmiedlová.

Schmiedlová odplatila Bencicovej prehry z extraligy a z turnaja Bratislava Open – úvodného podujatia Peugeot Tennis Tour 2020. V extralige na dvorcoch Slávie STU Bratislava nevyužila proti svetovej osmičke v tajbrejku tretieho setu štyri mečbaly.

V sobotu v rovnakom areáli zaskočila Bencicovú aktívnou hrou, výborne jej vychádzal obojručný bekhend, ktorým dokázala dostať favoritku pod tlak.

"Mám veľkú radosť, že sa konečne niekomu podarilo Belindu na Slovensku zdolať. Podala som o tisíc percent lepší výkon ako na Slovane na Bratislava Open. Diktovala som tempo výmen, bola som aktívnejšia.

Belinda Bencicová. Foto: TASR, Pavol Zachar
Belinda Bencicová Belinda Bencicová.

Určite je to pre mňa pekná náplasť za nevydarené priateľské stretnutie fedcupových tímov proti Česku. Toto víťazstvo mi zdvihne sebavedomie," tešila sa po zisku cenného skalpu zverenka trénera Petra Hubera.

Kužmová v dueli s Mériovou v prvom sete bojovala nielen so súperkou, ale aj so silným vetrom. V druhom dejstve už na dvorci dominovala.

Očarujúca Belinda Bencicová Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Belinda Bencicová.

"Hrať v silnom vetre je oveľa ťažšie. Moja súperka sa dnes veľmi snažila, dobre behá a v prvom sete to bolo vyrovnané. Ja som sa nevedela správne postaviť k loptám, potom som sa však chytila.

S Kajkou sme hrali veľakrát, často spolu trénujeme. Poznáme sa na kurte i mimo neho. Na antuke hrá veľmi dobre, čo potvrdila víťazstvom nad Belindou Bencicovou. Na finálový zápas sa veľmi teším," uviedla odchovankyňa košického tenisu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Anna Karolína Schmiedlová