Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Strata pre Čechov. V Bratislave sa nepredstaví Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová sa napokon nepredstaví vo víkendovom priateľskom stretnutí proti fedcupovému tímu Slovenska v Bratislave.

02.07.2020 17:52
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová.
debata

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka si obnovila zranenie predlaktia a nebude môcť nastúpiť v dueli o Pohár priateľstva (4.-5. júla v NTC). Vo výbere ju nahradí Miriam Kolodziejová.

Podľa webovej stránky Slovenského tenisového zväzu (STZ) si česká jednotka obnovila zranenie na turnaji v Prostějove. Nemohla preň dokončiť ani štvrtkový úvodný tréning v Bratislave.

"Je mi to veľmi ľúto, pretože na zápasy za Česko v Bratislave som sa tešila. V utorok som si však v Prostějove na antuke obnovila zranenie ľavej ruky, ktorá sa už zdala byť v poriadku. Žiaľ, nebola, a potvrdilo sa, že hra na antuke pre mňa teraz nie je ideálna.

Zajtra sa v Bratislave zúčastním ako hosť na žrebovaní a potom pôjdem do Česka riešiť, ako ďalej s liečbou," uviedla Kvitová pre stz.sk.

Kapitán českého fedcupového výberu Petr Pála musel narýchlo zháňať ďalšiu hráčku do tímu, keďže Češky mali v pôvodnej nominácii iba tri tenistky.

"Keď som sa dozvedel o Petrinom zranení, začal som rýchlo zháňať ďalšiu členku tímu. Nechcel som pritom rozbiť družstvo žien do 23 rokov, pretože by sa spustilo domino, ktoré by potom mohlo pomiešať karty a oslabiť naše ďalšie reprezentačné výbery.

Napokon som sa narýchlo dohodol s Miriam Kolodziejovou, bývalou juniorskou reprezentantkou, ktorá sa teraz vracia po zranení," povedal Pála.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová