Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič za nič nemôže. Vláda ho oklamala, bráni hviezdu epidemiológ

Srbský epidemiológ Zoran Radovanovič je absolútne presvedčený, že svetová tenisová jednotka Novak Djokovič si nezaslúži byť jediným vinníkom koronavírusového škandálu na ním organizovanej Adria Tour.

29.06.2020 07:06
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič so srbskou vlajkou na archívnej snímke.
debata

Rodák z Belehradu si chcel nedávno splniť svoj detský sen a priviesť špičkových tenistov na Balkán. Jeho nápad sa však skončil malou katastrofou.

Celkom štyria hráči, ktorí sa zúčastnili na Adria Tour – vrátane 17-násobného grandslamového šampióna Djokoviča – boli testovaní pozitívne na koronavírus. Na podujatiach Adria Tour v Belehrade a v Zadare boli davy ľudí bez akýchkoľvek opatrení, hráči si potriasli rukami a objímali sa.

Organizátori podujatia Adria Tour trvali na tom, že neporušujú žiadne pravidlá, pretože opatrenia vydané vládami v Srbsku a Chorvátsku boli v súlade s celou akciou. Epidemiológ však Radovanovič naznačuje, že Djokovič bol obomi vládami oklamaný. Nemohol si byť vraj vedomý toho, aká je zlá situácia.

„Všetko sa to stalo preto, že Novak chodil na tenkom ľade. Nebolo to bezpečné. Epidemiologická situácia bola oveľa horšia, ako sa mu naznačovali. Zlyhal však systém. Nevedel si predstaviť, že by ho naše orgány oklamali. Konal na základe rady odborníkov a úradov,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Adria Tour