Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ďalší nakazený. Kauza okolo Djokovičovho turnaja naberá na obrátkach

Šéftrénerka ženskej sekcie Nemeckého tenisového zväzu (DTB) Barbara Rittnerová podrobila ostrej kritike Srba Novaka Djokoviča a jeho exhibičný turnaj Adria Cup.

23.06.2020 09:26 , aktualizované: 09:54
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič
debata

Po nedohranom podujatí v chorvátskom Zadare mali pozitívne testy na nový koronavírus dvaja hráči Grigor Dimitrov z Bulharska a Chorvát Borna Čorič. Okrem nich aj ďalší členovia realizačných tímov.

„Toto je úplná katastrofa pre celú tenisovú rodinu,“ citovala agentúra DPA Rittnerovú, ktorá 33-ročnú svetovú jednotku obvinila z poškodenia „tenisu“.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Celý svet udržuje odstup a nosí masky. A na Adria Cupe sedeli vedľa seba rameno pri ramene a nemali masky. Robili si párty a objímali sa oblečení do pol pása. Nechápem, v akom svete to žijú. Zjavne v nejakej svojej bubline,“ uviedla 47-ročná bývalá kapitánka nemeckého fedcupového tímu.

Organizátori Adria Cupu čelili už pred potvrdenými prípadmi kritike za nízku mieru ochranných opatrení na turnajoch v Belehrade a Zadare.

Tenisové zápasy sa hrali pred divákmi. Organizátori však argumentovali, že neporušili žiadne z vládnych opatrení na zastavenie pandémie ochorenia COVID-19 v Srbsku a Chorvátsku.

K nakazeným pribudol Troicki
Pozitívny test na koronavírus oznámil aj srbský tenista Viktor Troicki, ktorý štartoval na Adria Tour v Belehrade. Nakazená je aj jeho tehotná manželka. Troicki je po Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi a Chorvátovi Bornovi Čoričovi už tretím hráčom, ktorý sa predstavil na exhibičnom turnaji Srba Novaka Djokoviča Adria Cup a nakazil sa. Pozitívne nálezy mali aj dvaja tréneri.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #koronavírus #Adria cup #Barbara Rittnerová