Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bencicová zavŕšila jazdu na Bratislava Open trofejou, teší sa na oddych v Tatrách

Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Bratislava Open. Vo finále ako turnajová jednotka zdolala tretiu nasadenú Slovenku Viktóriu Kužmovú hladko 6:2 a 6:3. Svetová osmička získala odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísala 20 bodov.

22.06.2020 16:40 , aktualizované: 20:30
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová po triumfe na Bratislava Open.
debata

Bencicová s Kužmovou často spolu trénujú, prvý vzájomný súťažný zápas však odohrali až v pondelok na antuke Slovana Bratislava.

Švajčiarka od úvodných minút napĺňala úlohu papierovej favoritky. Vo štvrtom geme prelomila podanie slovenskej jednotky, po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:1 a prvý set získala jasne vo svoj prospech.

Bencicová dominovala v dlhších výmenách, dokázala súperku zatlačiť do defenzívy. Kužmová mala problémy s umiestneným podaním Švajčiarky, nevedela sa na returne chytiť.

Na začiatku druhého dejstva Slovenka využila svoj prvý brejkbal a ujala sa vedenia 2:1, no Bencicová v ďalších minútach otočila na 5:2 a suverénne dokráčala k titulu.

Švajčiarka si chodila po údery a naplno demonštrovala, prečo patrí do elitnej svetovej desiatky. Celým turnajom prešla bez problémov, keď v štyroch zápasoch nestratila ani jediný set.

Očarujúca Belinda Bencicová Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Belinda Bencicová.

"Každá cenná trofej je krásna. Som veľmi rada, že som si takto mohla zahrať v Bratislave. Boli to kvalitné zápasy. S Viki to býva na tréningoch veľmi tesné. Hrá rýchlo, dobre servuje.

Dôležité bolo prežiť prvé dve lopty a skúsiť sa dostať do výmeny," uviedla Švajčiarka so slovenskými koreňmi, ktorú potešilo, že na finálový zápas prišlo veľa divákov.

„Bolo príjemné, že ma prišli takto povzbudiť. Ľudia na Slovensku ma berú ako svoju, čo ma veľmi teší. Dúfam, že si dnešný zápas užili.“

Pred ďalším turnajom série Peugeot Tennis Tour 2020 na dvorcoch Slávie STU chce trochu vypnúť a načerpať sily v horách.

„Po druhý raz v živote pôjdem do Tatier, veľmi sa na to teším. Fakt som v uplynulých týždňoch veľa trénovala a odohrala množstvo zápasov. Potrebujem si už oddýchnuť. Po podujatí na Slávii pôjdem so Švajčiarska, kde ma tiež čaká pár turnajov a následne extraliga.“

Kužmová nastúpila na finále s cieľom podať čo najlepší výkon, no favoritke dokázala vzdorovať iba v úvode setov.

"Belinda hrala naozaj veľmi dobre. Keď je v takejto forme, ťažko sa dá s tým niečo urobiť. Servis mi dnes až tak nešiel, čo sa podpísalo pod konečný výsledok.

Potešila ma početná divácka kulisa. Všetkým sa nám hra lepšie, keď sú v hľadisku diváci," zdôraznila odchovankyňa košického tenisu.

Klein venoval titul rodičom a trénerom

Víťazom mužskej dvojhry sa stal Lukáš Klein. Vo finále ako nasadená šestka zdolal turnajovú päťku Alexa Molčana 2:6, 6:2 a 6:2. Klein získal odmenu 3000 eur a do hodnotenia série Peugeot Tennis Tour 2020 si pripísal 20 bodov.

Molčanovi vyšiel úvod finálového zápasu a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0.

Klein síce rýchlo vyrovnal na 2:2, ďalšie štyri hry sa však stali korisťou Molčana, ktorý ťažil z výborného pohybu po dvorci. Klein nedokázal dostať súpera pod tlak, pri dlhších výmenách robil priveľa nevynútených chýb.

Lukáš Klein po triumfe na Bratislava Open. Foto: TASR, Martin Baumann
Lukáš Klein Lukáš Klein po triumfe na Bratislava Open.

Od začiatku druhého setu sa karta začala obracať. Klein zlepšil podanie, pridal na agresivite a našiel úderovú istotu. Vďaka brejku vo štvrtom geme si vybudoval náskok 4:1 a vynútil si rozhodujúce dejstvo.

Aj v ňom mal navrch Klein. Zverenec českého trénera Tomáša Krupu odskočil na 5:2 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

Klein venoval titul z Bratislava Open rodičom, trénerovi Krupovi a kondičnému koučovi Davidovi Olaszovi.

"Je to super pocit vyhrať turnaj, aj keď to nebolo oficiálne podujatie ATP. Mal som možnosť zmerať si sily s ďalšími slovenskými hráčmi. Teší ma, že som odohral kvalitné zápasy. Alex dnes začal veľmi dobre, hral vysoké, rýchle lopty, menil rytmus.

Ja som bol dosť nervózny. Od začiatku druhého setu som si však začal viac pomáhať servisom a hrou dopredu. Nebolo to však ani zďaleka také jednoznačné. Ťahali sme sa o gemy, bol to boj," uviedol Klein, ktorý na ceste k titulu vyradil slovenských daviscupových reprezentantov Norberta Gombosa i Filipa Horanského.

Vo finále štvorhry Klein neuspel. Spolu s Norbertom Gombosom prehrali s najvyššie nasadeným slovenským párom Filip Polášek, Igor Zelenay po trojsetovej bitke 6:3, 6:7 (4) a 9:11 v tzv. supertajbrejku

Bratislava Open

Muži – dvojhra – finále:
Lukáš Klein (SR-6) – Alex Molčan (SR-5) 2:6, 6:2, 6:2

Muži – štvorhra – finále:
Filip Polášek, Igor Zelenay (SR-1) – Norbert Gombos, Lukáš Klein (SR) 3:6, 7:6 (4), 11:9

Ženy – dvojhra – finále:
Belinda Benčičová (Švaj.-1) – Viktória Kužmová (SR-3) 6:2, 6:3

Ženy – štvorhra – finále:
Belinda Benčičová, Anika Jašková (Švaj./SR) – Viktória Kužmová, Katarína Kužmová (SR) 6:2, 6:1

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Alex Molčan #Lukáš Klein