Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Očakávané finále. Svetovú osmičku vyzve najlepšia Slovenka

Najvyššie nasadená švajčiarska tenistka Belinda Bencicová a Slovenka Viktória Kužmová si zahrajú finále dvojhry žien na turnaji Bratislava Open 2020.

19.06.2020 19:31
Kužmová tenis Foto: ,
Viktória Kužmová na turnaji Bratislava Open 2020.
debata

Kužmová v prvom stretnutí piatkového semifinále zdolala Rusku Annu Blinkovovú 7:6 (2), 4:6, 6:0, Bencicová potom vyradila Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú hladko 6:1, 6:0.

Kužmová i Blinkovová v úvodnom sete štyrikrát stratili svoje podanie, v tajbrejku uspela Kužmová jednoznačne 7:2. O osude druhého dejstva sa rozhodlo v deviatom geme, v ktorom Blinkovová prerazila servis súperky, v nasledujúcej hre pri vlastnom podaní premenila hneď prvý setbal.

V treťom sete už dominovala slovenská singlová jednotka a Ruske, ktorá vo svetovom rebríčku WTA figuruje o 21 miest vyššie, uštedrila „kanára“.

"Bol to veľmi ťažký zápas, nič iné som nečakala, aj predchádzajúce zápasy s Aničkou boli naozaj veľmi ťažké. Berieme to tak, že sme ešte v príprave pred tými turnajmi, ktoré by sa nakoniec mali začať.

Som rada, že som si mohla zahrať taký dobrý zápas. Bolo to o úplných drobnostiach. Každým takýmto zápasom sa cítim lepšie a lepšie. Verím, že v sobotu si takisto zahrám veľmi dobrý zápas," povedala turnajová trojka Kužmová.

Belinda Bencicová. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Belinda Bencicová Belinda Bencicová.

Druhé semifinále malo jasnejší priebeh. Svetová osmička zo Švajčiarska trikrát zobrala domácej hráčke servis a úvodné dejstvo zavŕšila hneď pri prvom setbale. V suverénnom výkone nepoľavila ani v ďalšom sete, Schmiedlovú dokonca vyprevadila s „kanárom“.

„Hrala som celkom dobre, určite je to pre mňa pozitívne. Podmienky mi vyhovovali, bolo to rýchle, ale určite som čakala trojsetový alebo nejaký dlhý zápas,“ povedala Bencicová, na ktorú vzápätí čakalo aj deblové vystúpenie.

Medzi mužmi finále Molčan vs. Klein

Slovenský tenista Lukáš Klein postúpil do finále mužskej dvojhry na turnaji Bratislava Open. V stretnutí piatkového semifinále zdolal Norberta Gombosa 3:6 a dva razy 6:4. Jeho sobotňajším súperom bude Alex Molčan, ktorý o postup nemusel bojovať, keďže najvyššie nasadený Andrej Martin proti nemu nenastúpil pre zranenie.

Gombos, ktorý si vlani vybojoval titul na antukovom challengeri Bratislava Open, vyhral úvodný set, Kleinovi zobral podanie v treťom i deviatom geme. V druhom dejstve prerušili zápas pre dážď za stavu 2:2 a po prestávke obrátil Klein vývoj na svoju stranu.

V siedmej hre získal súperov servis a set dopodával do víťazného konca. Brejk zopakoval hneď v otváracom geme rozhodujúceho dejstva a duel doviedol do víťazného konca, keď premenil celkovo tretí mečbal.

Klein v Bratislave odplatil Gombosovi trojsetovú prehru z druhého kola tohtoročnej extraligy družstiev v Poprade.

„Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vyhrať. Treba uznať, že Noro bol set a pol lepší. Prerušenie pomôže väčšinou tomu, kto prehráva, potom sa to vyrovnalo a predvádzali sme celkom solídny tenis, rýchly, nebolo extra veľa chýb. Som rád, že sa mi podarilo túto bitku zvládnuť,“ povedal Klein.

Ako šiesty nasadený vytvoril finálovú dvojicu s päťkou „pavúka“ Molčanom: „My sa tu všetci na turnaji poznáme, trénujeme spolu takmer stále, keď sme doma. Veľmi sa nemáme čím prekvapiť, dáme si ďalší zápas.“

Dvojhra – semifinále

ženy: Viktória Kužmová (3-SR) – Anna Blinkovová (2-Rus.) 7:6 (2), 4:6, 6:0, Belinda Benčičová (1-Švaj.) – Anna Karolína Schmiedlová (4-SR) 6:1, 6:0

muži: Alex Molčan (5-SR) – Andrej Martin (1-SR) bez boja, Martin nenastúpil, Lukáš Klein (6-SR) – Norbert Gombos (2-SR) 3:6, 6:4, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Belinda Bencicová #Viktória Kužmová #Bratislava Open 2020