Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S prstom v nose. Bencicová dala slovenskej nádeji dvakrát 6:0

Tenistky Slovana Bratislava sa stali víťazkami extraligy žien. Vo finále triumfovali na dvorcoch obhajkýň titulu TC EMPIRE Trnava 4:1.

12.06.2020 14:42 , aktualizované: 19:54
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová v zápase proti Tereze Mihálikovej.
debata (2)

O všetkom bolo rozhodnuté už po dvojhrách. Švajčiarka so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová deklasovala Terezu Mihalíkovú 6:0, 6:0 a zvýšila náskok hostiek na 3:1. Víťazstvo Slovana spečatila Viktória Kužmová, ktorá si poradila s Annou Siskovou 6:4, 6:3.

Slovanistky prehrávali v 1. kole na kurtoch Slávie STU Bratislava 0:3, otočili však nepriaznivý vývoj a v semifinále v Piešťanoch i vo finále proti Trnave už dominovali. „Je super, že sa nám podarilo vyhrať extraligu. V pondelok sme prežili klinickú smrť. Som rada, že sme sa chytili a že sme dokráčali až k celkovému triumfu. Belinda bola neskutočná posila. Vôbec mi neprekážalo, že ona bola tímová jednotka a ja som bola v pozícii dvojky,“ uviedla Kužmová.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Bencicová si zápasy slovenskej extraligy užila: „Teší ma, že som pomohla Slovanu k zisku titulu. Hralo sa mi dobre, bola to super zábava. Neprekážalo mi, že na kurtoch neboli zberači loptičiek a museli sme si sami prehadzovať tabuľku so skóre. Vrátila som sa do čias, keď som hrala extraligu ako dorastenka. Celkovo hodnotím prípravu na Slovensku veľmi pozitívne.“ Svetová osmička sa na budúci týždeň predstaví na turnaji Bratislava Open.

Finále extraligy žien

  • TC EMPIRE Trnava – TK Slovan Bratislava 1:4
  • Radka Zelníčková – Michaela Hončová 6:7, 6:2, 1:6
  • Vivien Juhászová – Jana Jablonovská 6:2, 6:1
  • Chantal Škamlová – Nikola Tomanová 2:6, 2:6
  • Tereza Mihalíková – Belinda Bencicová 0:6, 0:6
  • Anna Sisiková – Viktória Kužmová 4:6, 3:6

Slávia STU víťazom extraligy mužov

Tenisti Slávie STU Bratislava sa stali štvrtýkrát za sebou víťazmi extraligy mužov. Vo finále triumfovali na dvorcoch TK LOVE 4 tennis Bratislava 5:2. O všetkom rozhodli záverečné dve štvorhry.

Hráčom Slávie STU sa podaril husársky kúsok, dosiaľ žiaden tím nezískal štyri extraligové tituly v sérii. „Všetky sú krásne. Vo finálových zápasoch sme sa vždy nadreli a museli sme ísť cez štvorhry. Som šťastný, že som člen Slávie STU. Chalani sú srdciari, nechajú na kurte aj dušu a bojujú až do konca. Pritom všetci hráme zadarmo a nedostaneme za to ani cent,“ uviedol Norbert Gombos.

Tenisové rakety? Takto plynul čas Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Výrobca: Henry Malings z Francis Street...

Domácim nepomohol k triumfu ani deblový špecialista Filip Polášek, ktorý uspel vo dvojhre, vo štvorhre však s Jurajom Masárom podľahli páru Marek Semjan, Alex Molčan. Svoje extraligové vystúpenie hodnotí Polášek pozitívne: „Hral som tri singlové zápasy a všetky som vyhral, takže z tohto pohľadu musím byť spokojný. Dobre som sa rozpodával, keďže vo dvojhre servujem oveľa častejšie ako vo štvorhre.“

Finále extraligy mužov:

  • TK LOVE 4 tennis Bratislava – TK Slávia STU Bratislava 2:5
  • Filip Polášek – Ivan Košec 6:0, 4:6, 6:4
  • Juraj Masár – Marek Semjan 2:6, 6:2, 6:3
  • Danylo Kaleničenko – Alex Molčan 6:7, 2:6
  • Iľja Marčenko – Filip Horanský 6:7, 2:6
  • Lukáš Lacko – Norbert Gombos 0:6, 0:6
  • Polášek, Masár – Semjan, Molčan 6:7, 1:6
  • Marčenko, Kaleničenko – Gombos, Horanský 2:6, 4:6
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Tereza Mihalíková