Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičova mama: Federer je trochu arogantný

Keď sa povie Wimbledon 2019, každý tenisový fanúšik vie, o čom bude reč. Mužské finále medzi Novakom Djokovičom a Rogerom Federerom - dvomi legendami - bolo epické.

13.05.2020 20:50
Novak Djokovič, Roger Federer Foto: ,
Srb Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer po epickom finále.
debata (22)

Nielen preto, že trvalo 4 hodiny a 57 minút a stalo sa najdlhším v dejinách najslávnejšieho turnaja sveta. Prinieslo ohromný tenis, okamihy, ktoré divákov na Centrálnom dvorci zdvíhali zo sedadiel.

Zápas mal dokonalú zápletku. Dospel do piateho setu. V ňom mal Švajčiar dva mečbaly. A zdalo sa, že po dvoch rokoch sa znovu dočká wimbledonského triumfu – už svojho deviateho. No nestalo sa.

Srb ich odvrátil a zápas napokon doviedol do víťazného konca. A sklamal publikum.

Finále Wimbledonu 2019 Djokovič - Federer.

„Videla som veľa zápasov, no finále Wimbledonu 2019 bolo pre mňa najnáročnejšie,“ hovorí pre srbský denník Blic Dijana Djokovičová, mama svetovej jednotky.

„Na štadióne nefandil Nolemu nik. Len my, ľudia z lóže. V tých okamihoch som bola tak trochu nahnevaná. Nie je to síce pekné, no je to tak. Federer totiž pôsobil trochu arogantne. Keď mal dva mečbaly, zovrela som v ruke krížik, ktorý mám od rieky Don. Som veľmi veriaci človek. Vtedy som si vravela: dva mečbaly si už odvrátil, môžeš to dokázať znovu,“ hovorí pani Djokovičová.

Podľa nej ho v ťažkých chvíľach podržal práve Boh. „Taktiež nosí krížik, ktorý mu prináša šťastie a pokoj. Má ho z gréckeho kláštora Hilandar. Modlitby hovorí každé ráno i večer,“ popisuje rituály svojho syna.

Ten napokon dokráčal vlani vo Wimbledone k veľkému triumfu. K svojmu piatemu v kariére.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Roger Federer #Novak Djokovič #Australian Open