Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podanie zdola a štipľavé poznámky. Nadal reagoval na Kyrgiosovu výzvu

Austrálsky tenista Nick Kyrgios pozval španielskeho rivala Rafaela Nadala na spoločný videorozhovor prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

07.05.2020 11:02 , aktualizované: 12.05.2020 09:26
Rafael Nadal, Nick Kyrgios Foto: ,
Rafael Nadal (vľavo) a Nick Kyrgios.
debata

„Rafael, poď do toho, ja som pripravený. Loptička je na tvojej strane,“ uviedol búrlivák.

Po niekoľkých dňoch Nadal reagoval. „Nemám s tým problém, ale medzi nami je veľký generačný rozdiel. Zabavil by sa skôr s niekým, kto má bližšie k jeho veku a štýlu,“ uviedol onedlho 34-ročný Španiel na adresu 25-ročného súpera.

Kyrgiosova výzva na „pokec“ s Nadalom prišla v čase pandémie koronavírusu, ktorá spôsobila zrušenie turnajov predbežne do 13. júla.

Obaja hráči (Nadal vo vzájomnej bilancii vedie 5:3) sa od incidentu na vlaňajšom turnaji v mexickom Acapulcu nemajú príliš „v láske“.

Kyrgios sa počas vzájomného súboja teatrálne povzbudzoval, diskutoval s rozhodcom, gestami provokoval divákov a voči Nadalovi prejavil nedostatok rešpektu podaním zdola.

„Je to hráč s obrovským talentom. Môže vyhrať grandslam a pohybovať sa na vrchole rebríčka. Ale existuje dôvod, preto je zatiaľ tam, kde je. Chýba mu rešpekt k publiku, súperom a tiež k sebe samému,“ povedal vtedy o Kyrgiosovi 19-násobný grandslamový šampión.

Kontroverzný Austrálčan prilial olej do ohňa o pár mesiacov neskôr na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Počas jednej z výmen do Španiela úmyselne napálil loptičku, za čo sa na pozápasovej tlačovej konferencii odmietol ospravedlniť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Nick Kyrgios #koronavírus