Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda a Djokovič? Tandem, ktorý pretlačí aj Messiho s Guardiolom

V histórii tenisu neexistuje úspešnejšie spojenie. Keď sa Marián Vajda ujal pred štrnástimi rokmi Novaka Djokoviča, zrejme ani len netušil, aká parádna jazda ho so Srbom čaká.

14.04.2020 09:48
Marián Vajda, Novak Djokovič Foto: , ,
Marián Vajda a Novak Djokovič majú veľa dôvodov na úsmev i tanec.
debata

Veď posúďte sami…

Keď sa Vajda dohodol s Djokovičom na spolupráci, svietilo pri mene rodáka z Belehradu číslo 63. Áno, vo svetovom meradle šlo len o priemerného hrá­ča.

Netrvalo však dlho a Djokovič začal pod taktovkou slovenského experta v renkingu stúpať – až na samý vrchol. Počas tejto cesty získal 78 turnajových titulov, z toho 17 ich vybojoval na grandslamoch.

Vajdova bilancia? Nestál len pri jedinom z nich – keď sa na prelome rokov 2017 a 2018 obaja na nejaký čas rozišli. Práve vtedy si Djokovič znovu uvedomil, aký poklad má vo Vajdovi. Keď ho nemal po svojom boku, trápil sa, úspechy neprichádzali, išlo o obdobie, ktoré doteraz označuje za najmenej vydarené.

Novak Djokovič a jeho slovenský tréner Marián... Foto: TASR/AP, Kin Cheun
Marián Vajda Novak Djokovič a jeho slovenský tréner Marián Vajda.

Nie div, veď medzi Vajdom a Djokovičom vtedy už dávno nešlo len o pracovný vzťah. Obaja sa označujú za veľmi blízkych priateľov, ktorí si rozumejú na kurte i mimo neho.

Spojenie Vajda – Djokovič však nie je len najúspešnejším v dejinách tenisu. Lepšie trénersko-hráčske páry by ste ťažko našli v športe ako takom.

Potvrdzuje to aj rebríček českého portálu isport.cz, ktorý zaradil Vajdu s Djokovičom na štvrté miesto.

Za slovensko-srbským spojením skončili napríklad aj také superhviezdy, akými sú Michael Jordan a Phil Jackson (basketbal), Lionel Messi a Pep Guardiola (futbal) či Wayne Gretzky s Glenom Satherom (hokej).

Na čelo poradia sa pretlačila legendárna basketbalová úderka Bostonu Celtics z päťdesiatych a šesťdesiatych rokov Bill Russel a Red Auerbach. Spolu získala deväť titulov v NBA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréner #Pep Guardiola #Novak Djokovič #Marián Vajda #Lionel Messi #Hráč