Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvorhra nás môže naštartovať, verí Hrbatý. Česi ťažili z agresivity

Kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý po prvom dni federálneho derby proti Česku ešte nehádže flintu do žita.

07.03.2020 11:19
Jozef Kovalík Foto: ,
Jozef Kovalík a kapitán tímu Dominik Hrbatý počas úvodnej dvojhry proti Česku.
debata

Napriek nepriaznivému stavu 0:2 verí, že Filip Polášek s Igorom Zelenayom uspejú v sobotňajšej štvorhre a slovenský tím sa ešte popasuje o postup na finálový turnaj v Madride.

„Chceli sme, aby to bolo po úvodných dvojhrách 1:1. Nedá sa nič robiť, po prvom dni prehrávame 0:2. Ešte však nič nie je stratené. Dúfam, že Filip Polášek s Igorom Zelenayom v debli potvrdia svoje kvality. Uvidíme, koho postavia Česi, či nechajú Veselého vyšťaviť, alebo ho budú šetriť na dvojhru,“ uviedol Hrbatý.

Podľa jeho slov Veselý s Rosolom nepredviedli výnimočné výkony, no na rozdiel od Jozefa Kovalíka s Andrejom Martinom v rozhodujúcich momentoch na antuke v AXA aréne nespravili chyby.

„Andrej Martin viedol v druhom sete sa stavu 4:4 pri podaní Rosola 30:0, no následne dal dva auty. Aj Jojo Kovalík spravil v závere súboja s Veselým tri chyby. Oboch českých hráčov držalo prvé podanie, to bol základný rozdiel,“ dodal šéf slovenskej lavičky.

Slováci sú bojovníci, upozorňuje Navrátil

Českí tenisti na vôbec prvom finálovom turnaji Davisovho pohára v Madride chýbali, no teraz sú veľmi blízko k tomu, aby si zaistili miestenku medzi 18 najlepšími v prestížnej súťaži reprezentačných tí­mov.

VIDEO Andrej Martin zhodnotil zápas s Lukášom Rosolom:

Video

Nehrajúci kapitán Jaroslav Navrátil bol pochopiteľne s doterajším vývojom stretnutia spokojný.

„Asi ani najväčší optimista by nečakal, že budeme vyhrávať 2:0. Myslím si, že v piatok zvíťazila naša agresivita. Kurt je výborne pripravený a hoci je to antuka, keď niekto dá servis v rýchlosti 215 km/h, tak môže hrať svoju agresívnu hru. Veľmi ťažko sa tu bráni. Som veľmi rád, že vyhrávame, ale je to iba časť toho, prečo sme sem prišli,“ povedal na tlačovej konferencii 62-ročný Navrátil.

Navrátil, ktorý vedie Česko už v 35. daviscupovom súboji, po piatku krotí emócie. Nechce pripustiť podobný scenár ako vlani v Bosne a Hercegovine, kde viedli Česi takisto 2:0, ale situáciu musel zachraňovať v piatom zápase Jonáš Forejtek.

Tenisové derby Slovensko - Česko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Český daviscupový tím sa teší z postupu na...

„Zostávame nohami na zemi. Pôjdeme len na večeru a nič nebudeme oslavovať. Do druhého dňa musíme ísť s pokorou, Slováci sú vo všetkých športoch bojovníci a určite sa nám to budú snažiť znepríjemniť,“ povedal Navrátil.

Nehrajúci kapitán ČR pôvodne nominoval do štvorhry dvojicu Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář. Na tlačovej konferencii však povedal, že priestor by mali dostať úspešní piatkoví singlisti.

„Obaja hrali dnes výborne, takže ak sa nič nestane, tak budú hrať aj v sobotu. Nechceme sa šetriť a tú štvorhru vypustiť. Myslím si, že pri ich forme majú veľkú šancu. Ak mi obaja povedia, že sú pripravení, tak je hlúpe, aby som do toho vstupoval. Budeme chcieť uspieť hneď vo štvorhre, aby sa nerozhodovalo vo štvrtom alebo v piatom zápase,“ uviedol Navrátil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #slovenskí tenisti #českí tenisti