Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová: Ako vám ubližuje to, že žijem so ženou?

V niekdajšom Česko-Slovensku necítila slobodu. V roku 1975 emigrovala do Spojených štátov a získala občianstvo. Tenisová legenda Martina Navrátilová (63) žije už 14 rokov s partnerkou Juliou Limigovou. Vzťah spečatili v roku 2014 sobášmi v New Yorku i na Floride. Rovnaké právo žiada zaviesť aj v Česku.

05.03.2020 21:30
Martina Navrátilová. Foto: ,
Tenisová legenda Martina Navrátilová bojuje za práva homosexuálov.
debata (273)

Zákon umožňujúci sobáše rovnakých pohlaví leží v zásuvke pripravený na rokovanie. Česká vláda sa mu však už dva roky vyhýba. Uvádza web televízie Nova.

„Ako vám ubližujeme? Prečo vám záleží, či žijem s mužom alebo so ženou. Tento zákon nikomu neuškodí, naopak pomôže párom a najmä ich deťom. Prečo nepriznať rovnoprávnosť ľuďom, ktorí sa milujú a chcú svoju lásku zhodnotiť?“ pýta sa 59-násobná grandslamová víťazka.

Jedna z najlepších tenistiek histórie žije v domácnosti s manželkou a dvoma deťmi. Vďaka americkej legislatíve jej sobáš uľahčil mnohé aspekty života:

„Ide o drobnosti, ktoré však v praktickom živote oceníte. Napríklad, keď idem do lekárne vyzdvihnúť lieky pre moju dcéru, museli by pre povolenie volať jej zákonnej mame, keby sme neboli vzaté.“

© Autorské práva vyhradené

273 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová