Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komplikované začiatky. Čo Vajdovi prekážalo na Djokovičovi?

Spolupracujú od roku 2006. Hoci sa ich cesty na krátke obdobie rozišli, Novak Djokovič a Marián Vajda opäť tvoria úspešný tandem.

07.02.2020 11:00
debata

Srbský tenista je profesionálom od roku 2003. S Vajdom spolupracoval jedenásť sezón do momentu, keď sa v roku 2017 obaja dohodli, že si od seba oddýchnu.

Už o rok bol ale slovenský kouč opäť členom Srbovho trénerského tímu, do ktorého aktuálne patrí aj chorvátska legenda Goran Ivaniševič. Vajda priznal, že na začiatku nebola kooperácia s Djokovičom úplne jednoduchá.

„Boli momenty, keď sa správal nevyspytateľne a pod vplyvom emócií. Vtedy mi to vadilo. Avšak to je už minulosť. Novak dozrel, je stabilný a vyrovnaný. Vie, čo chce dosiahnuť a ide si za tým. Každý deň ma dokáže prekvapiť s tým, kde a akým spôsobom neustále hľadá cestu k ďalšiemu progresu,“ priznal Vajda v rozhovore pre CNN.

Slovenský kouč bol pri všetkých 17 grandslamových tituloch Djokoviča. Nedeľňajší triumf „Noleho“ na Australian Open mal pre Vajdu špecifickú príchuť.

Prekonal totiž Toniho Nadala, ktorý priviedol svojho synovca Rafaela Nadala k 16 trofejam z podujatí veľkej štvorky. Uplynulé tri získal dvanásťnásobný šampión Roland Garros pod taktovkou Carlosa Moyu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Amazing he did it again. 8th time champion. Proud to be part of this strong team. #8 #happy #djokovicteam #moments #thebest @australianopen

Príspevok, ktorý zdieľa Marian Vajda (@vajdamarian),

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Marián Vajda