Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mužský pavúk v Melbourne bude bez Čecha. Hráči si posielajú tvrdé odkazy

Zatiaľ čo český ženský tenis žne úspechy, ten mužský zažíva krízu. Éra Tomáša Berdycha či Radka Štěpánka sa skončila a v elitnej stovke už naši susedia nemajú hráča - najvyššie v rebríčku figuruje Jiří Veselý na 108. priečke.

18.01.2020 14:18
Lukáš Rosol Foto: ,
Lukáš Rosol.
debata (4)

Česko dokonca nebude mať po dlhých 38 rokoch svojho zástupcu vo dvojhre mužov na úvodnom grandslamovom turnaji Australian Open. Najbližšie k účasti v hlavnej súťaži bol skúsený Lukáš Rosol, ktorý však podľahol vo finále kvalifikácie Španielovi Pedrovi Martinézovi.

Práve spomínaná dvojica českých tenistov Rosol – Veselý si skočila do vlasov. Prvý menovaný po kvalifikačnej prehre zverejnil na Instagrame spoločnú fotografiu s Romanom Jebavým a Zdeňkom Kolářom – krajanmi, ktorým sa tiež nepodarilo prebojovať do hlavnej časti austrálskeho turnaja. Jeho príspevok sa týka aj daviscupového kvalifikačného zápasu Slovensko – Česko, ktorý sa bude hrať 6. – 7. marca v bratislavskom NTC.

„Ako jediní traja českí zástupcovia v Austrálii sme tento rok pripravení reprezentovať ČR v Davisovom pohári v zápase proti Slovensku. Pevne veríme, že zmeny, ktoré sme navrhovali v českom daviscupovom tíme, budú vypočuté,“ napísal Rosol.

Zakrátko sa v komentároch objavila kritická reakcia 26-ročného Veselého: „Vždy som mal za to, že ty bez dobrej finančnej odmeny odmietaš reprezentovať.“

Rosol po týchto slovách nemlčal: „Jiří, kto tu hovorí o peniazoch? Len sa ti teraz úplne zbytočne podarilo odreflektovať od toho, aké mizerné vzťahy (bohužiaľ) nesie celá naša situácia. Bravó. Netuším, z akého titulu na základe čoho vkladáš také nemiestne komentáre. Základom slušnej výchovy je rešpekt k starším. Ten by mal byť na prvom mieste, než tu plodiť také komentáre ako spoluhráč,“ vrátil úder Rosol.

Ako informuje Nova Sport, 34-ročný Rosol už na jeseň kritizoval kapitána Jaroslava Navrátila, pretože dáva prednosť mladším hráčom a v nominácii na Slovensko s ním veľmi nepočíta. Naznačil aj nekalé praktiky pri skladbe tímu. Bude mať dusná atmosféra vplyv na marcové derby?

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukáš Rosol (@rosollukas),

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Rosol #Australian Open #Jiří Veselý #českí tenisti