Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Triumfy so slovenskou stopou. Rubľov napodobnil Hrbatého, Bartyová Gajdošovú

Ruský tenista Andrej Rubľov triumfoval na druhom turnaji ATP za sebou. V sobotňajšom finále v Adelaide si poradil s Juhoafričanom Lloydom Georgeom Harrisom hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:0.

18.01.2020 12:28
Ashleigh Bartyová Foto: ,
Ashleigh Bartyová s trofejou z Adelaide.
debata

Minulý týždeň uspel Rubľov aj na turnaji v Dauhe a napodobnil tak Slováka Dominika Hrbatého. Ten bol od roku 2004 jediným hráčom, ktorý dokázal vyhrať prvé dva turnaje na úvod sezóny. Hrbatý vtedy triumfoval na podujatiach v Adelaide a v Aucklande, pripomenula agentúra AFP.

Dvojhra – finále:
Andrej Rubľov (3-Rus.) – Lloyd George Harris 6:3, 6:0

Bartyovej prvá domáca trofej

Turnaj WTA v rovnakom meste ovládla domáca tenistka a aktuálna svetová jednotka Ashleigh Bartyová. Vo finálovom zápase si poradila s 19-ročnou Ukrajinkou Dajanou Jastremskou po setoch 6:2, 7:5. Rodáčka z Ipswichu si pripísala na konto svoj ôsmy turnajový titul, no premiérový pred domácimi fanúšikmi.

Bartyová sa stala prvou Austrálčankou, ktorá vyhrala titul na domácej pôde za ostatných deväť rokov. V minulosti už dve podobné šance prepásla, keďže na turnaji WTA v Sydney prehrala v roku 2018 vo finále s Nemkou Angelique Kerberovou a o rok neskôr s Češkou Petrou Kvitovou.

Poslednou Austrálčankou s domácim titulom bola ešte donedávna rodáčka z Bratislavy Jarmila Wolfeová (rod. Gajdošová, pozn.), ktorá v roku 2011 nenašla premožiteľku v Hobarte.

Napriek finálovej prehre môže byť spokojná aj mladá Ukrajinka, ktorá pred sezónou 2020 začala spolupracovať s renomovaným trénerom Saschom Bajinom. Mníchovský rodák v minulosti viedol Serenu Williamsovú, Viktoriu Azarenkovú či Naomi Osakovú.

Jastremská momentálne figuruje v rebríčku WTA na 24. mieste a na blížiacom sa Australian Open bude obhajovať body za postup do tretieho kola. Vo vzájomných dueloch s Bartyovou prehráva 0:2, keďže na ňu nestačila ani vlani na turnaji v Miami.

Dvojhra – semifinále:
Ashleigh Bartyová (1-Aus.) – Dajana Jastremská (Ukr.) 6:2, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #Andrej Rubľov #Ashleigh Bartyová