Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hrdina Djokovič. Rusa lámal takmer tri hodiny, vo finále ho čakajú Nadal a spol.

Tenisti Srbska ako prví postúpili do finále ATP Cupu, novotvorenej tímovej súťaže mužov v Austrálii. Ich súpermi v nedeľňajšom boji o cennú trofej budú Španieli.

11.01.2020 08:52 , aktualizované: 15:33
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič mal z vydretého víťazstva nad Daniilom Medvedevom ohromnú radosť.
debata (7)

V prvom semifinále v Sydney Srbi hladko zdolali Rusov 3:0. O prvý bod sa postaral Dušan Lajovič, ktorý si poradil s Karenom Chačanovom za 1:49 h 7:5, 7:6 (1).

Druhý a rozhodujúci bod pridal Novak Djokovič triumfom nad Daniilom Medvedevom 6:1, 5:7, 6:4. Zápas trval 2:49 h a Djokovič premenil druhý mečbal pri svojom podaní.

Záverečná štvorhra znamenala už len úpravu rozhodnutého výsledku, pôvodne nominovaných hráčov nahradili iní. Srbi v zostave Nikola Čačič, Viktor Troicki zdolali ruských súperov Teimuraza Gabašviliho a Konstantina Kravčuka 6:4, 7:6 (7).

Srbi vyhrali aj piaty zápas na ATP Cupe a vo finále ich čaká tím Španielska, ktorý vyhral nad domácou Austráliou 3:0. Najskôr Roberto Bautista-Agut s prehľadom pokoril Nicka Kyrgiosa 6:1, 6:4 a následne sa Rafael Nadal dva sety trápil s Alexom De Minaurom, ale napokon otočil vývoj, keď odpor súpera zlomil vydareným vstupom do tretieho setu. Nadal vyhral 4:6, 7:5, 6:1. Španielsky triumf spečatili vo štvorhre Pablo Carreno-Busta, Feliciano López, ktorí duo Chris Guccione, John Peers zdolali 6:2, 6:7 (6), 10:4 (zápasový tajbrejk).

Diváci sa môžu tešiť na ďalšie pokračovanie rivality medzi Novakom Djokovičom a Rafaelom Nadalom.

Zverenec Mariána Vajdu Djokovič sa pred Australian Open dostáva do solídnej formy, na ATP Cupe má vo dvojhre bezchybnú bilanciu 5:0. Po triumfe nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom zvládol aj ďalšiu trojsetovú drámu s Medvedevom, ktorí po vlani dvakrát zdolal v Monte Carle aj Cincinnati. Celkovo vo vzájomnej bilancii vedie svetová dvojka nad päťkou 4:2.

Skvelé výmeny v zápase Djokovič - Medvedev.

„Fyzicky aj mentálne náročný zápas. V istých momentoch sme obaja odmietali opustiť základnú čiaru, preto bolo tak veľa dlhých výmen. Bolo to vyčerpávajúce, miestami strašné, ale v konečnom dôsledku pre mňa radostné. Môj súper ukázal, prečo je hráčom Top 5 na svete. Bol to jeden z najvzrušujú­cejších zápasov, aké som odohral proti hráčom z absolútnej špičky,“ vyhlásil Novak Djokovič, cituje ho portá ATP Tour.

Kým súboje v základných skupinách ATP Cupu sa hrali v rôznych austrálskych dejiskách, celá vyraďovacia časť sa koná v Sydney a práve tam našli Srbi skvelých fanúšikov. V zápase mali opäť obrovskú prevahu v hľadisku.

„Ďakujem, boli ste fantastickí. V Brisbane sme mali veľkú podporu, ale toto je úplne iná úroveň. Som veľmi vďačný všetkým fanúšikom, ktorí nás tak hlasno povzbudzovali, nielen tým srbským,“ povedal Novak Djokovič ešte po víťaznom štvrťfinále proti Kanade.

ATP Cup – semifinále – sobota – Sydney:
Srbsko – Rusko 3:0
Dušan Lajovič – Karen Chačanov 7:5, 7:6 (1)
Novak Djokovič – Daniil Medvedev 6:1, 5:7, 6:4
Nikola Čačič, Viktor Troicki – Teimuraz Gabašvili, Konstantin Kravčuk 6:4, 7:6 (7)

Zostávajúci program semifinále:
Španielsko – Austrália 3:0
Roberto Bautista Agut – Nick Kyrgios 6:1, 6:4
Rafael Nadal – Alex De Minaur 4:6, 7:5, 6:1
Pablo Carreno-Busta, Feliciano López – Chris Guccione, John Peers 6:2, 6:7 (6), 10:4 (zápasový tajbrejk)

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Rusko #Srbsko #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Daniil Medvedev #ATP Cup