Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych v Londýne ukončí kariéru: Nie som schopný sa ani hýbať

Český tenista Tomáš Berdych čoskoro oficiálne ukončí svoju profesionálnu kariéru.

13.11.2019 10:05
Tomáš Berdych Foto: ,
Tomáš Berdych.
debata

Podľa slov jeho otca Martina oznámi 34-ročný rodák z Valašského Meziříčí odchod zo scény v sobotu v londýnskej O2 Arene, kde momentálne prebieha prestížny turnaj majstrov.

V ostatných sezónach trápili niekdajšieho štvrtého hráča rebríčka ATP zdravotné problémy a dá sa povedať, že ukončenie jeho kariéry sa očakávalo.

Tomáš Berdych odohral svoj posledný zápas na dvorcoch vo Flushing Meadows v New Yorku. Na augustovom US Open stroskotal už v prvom kole, keď nestačil na 19-ročného domáceho hráča Jensona Brooksbyho. Po tomto zápase skonštatoval, že nie je príliš reálne, že by sa v New Yorku predstavil aj v roku 2020 a priznal aj spomenuté zdravotné ťažkosti.

„Nemôžem podávať, ani poriadne sa ohnúť, čo je v tenise dosť ‚blbé‘. Nie som schopný sa ani hýbať,“ cituje Berdycha portál sport.cz.

Do Londýna, kde sa uskutoční rozlúčka s tenisovou kariérou Tomáša Berdycha, vycestujú aj jeho rodičia.

„Myslím si, že v sobotu to bude parádna bodka,“ povedal pre denník Blesk otec jedného z najlepších českých tenistov v ére samostatnosti. Berdych si v roku 2010 zahral finále Wimbledonu, v ktorom podľahol Rafaelovi Nadalovi.

Na konte má 13 titulov na hlavnom okruhu ATP a ďalších 19 finálových účastí. Úspešný bol aj v reprezentačných farbách, keď sa v rokoch 2012 a 2013 podieľal na triumfoch Česka v Davisovom pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Berdych