Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokonalá odplata. Najväčší triumf malej rakety odobrila páska

Šťastie praje pripraveným. Iste - musíte drieť, odriekať si maškrty i radovánky a byť stopercentne pripravený. Lenže keď máte smolu, nejde to.

12.11.2019 16:49
dominika cibulková, tennis champions Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková s korunou na hlave.
debata

Najväčší triumf v kariére najúspešnejšej slovenskej tenistky histórie Dominiky Cibulkovej nie je žiadna súhra náhod. Životnú sezónu 2016 korunovala víťazstvom na WTA Finals v Singapure.

Do Ázie letela v dobrej nálade. „Chcem si užiť svoju premiéru,“ vravela pred turnajom. Nuž, lepšie sa jej to ani nemohlo podariť…

Do turnaja vstúpila ako siedma najlepšia hráčka rebríčka WTA. A v prvom zápase červenej skupiny si to rozdala so svetovou jednotkou – Angelique Kerberovou.

Najväčší úspech kariéry - v Singapure ovládla... Foto: SITA/AP, Wong Maye-E
Cibulkova 33 Najväčší úspech kariéry - v Singapure ovládla turnaj majsteriek.

„Pocket rocket (malá raketa) si to rozdala s Nemkou na férovku, ale nakoniec nezvládla záverečný set,“ informovala oficiálna stránka súťaže o povinnom víťazstve favoritky 7:6, 2:6 a 6:3.

Cibulková neskôr prehrala aj s Američankou Madison Keysovou hladko v dvoch setoch a s jej postupovými nádejami to vyzeralo veľmi zle. Slovenka však dokázala zdolať Simonu Halepovú 6:3 a 7:6 (5) a postupová matematika sa vyvinula v jej prospech.

V prekvapujúcom semifinálovom boji začala so skúsenou Svetlanou Kuznecovou katastrofálne. V prvom sete uhrala jediný gem a nahnevaná si sadla na svoju lavičku. Hrozivo to s ňou vyzeralo aj v druhom dejstve.

Za stavu 2:4 však v sebe prebudila povestnú buldodžiu povahu a tuhý boj v druhom a treťom sete doviedla do zdarného konca.

„Som ešte plná emócií. Je to prvýkrát, čo som tu a hrám finále. Proti Svete to bol skvelý zápas. Pre mňa je to splnený sen. Cítim sa skvele, ani to neviem opísať,“ ťažko hľadala slová po postupe.

Ako turnaj otvárala, tak ho aj končila. V súboji proti Kerberovej, ktorej mala čo vracať.

"Finálovú súperku si človek nevyberie. Želala som si však, aby som nastúpila proti Kerberovej, aby som jej mohla odplatiť prehru zo skupiny. Ak ju chcem zdolať, musím predviesť svoj najlepší tenis,“ predpovedala Cibulková.

Ťažko povedať, či ho ukázala v tom najlepšom možnom svetle. Na to sa však história nepýta. A ani na to, ako premenila mečbal za stavu 6:3, 5:4.

„Je to niečo fantastické…“ rozplývala sa víťazka.

Na Cibulkovej príklade sa ukázalo, že šťastie praje pripraveným. A tak jej najväčší triumf v kariére odobrila nevyspytateľná a veľakrát krutá páska…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #WTA Finals