Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvitová podľahla na Turnaji majsteriek aj Bartyovej, postup Bencicovej

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová a Švajčiarka so slovenskými rodičmi Belinda Bencicová postúpili do semifinále dvojhry na koncoročnom šampionáte WTA Finals v čínskom Šen-čene.

31.10.2019 13:42 , aktualizované: 15:08
Ashleigh Bartyová, Petra Kvitová Foto: ,
Ashleigh Bartyová (vľavo) po víťazstve nad Petrou Kvitovou.
debata

Obom debutantkám na tomto vrcholnom podujatí vo dvojhre sa to podarilo vďaka víťazstvám vo štvrtkových záverečných zápasoch Červenej skupiny.

Aktuálna svetová jednotka Bartyová zdolala Češku Petru Kvitovú za 90 minút 6:4, 6:2. Víťazka profitovala z presnejšej ruky, urobila až o 13 nevynútených chýb menej ako jej súperka (18–31). Rodáčka z Bílovca a dvojnásobná wimbledonská šampiónka Kvitová po roku opäť končí prestížne výberové podujatie bez víťazného zápasu.

Petra Kvitová pred zápasom vedela, že víťazstvo 2:0 na sety jej zabezpečí istotu postupu. Jej plány však padli už po 51 minútach duelu, pretože úvodné dejstvo prehrala 4:6. Zlomový bol piaty gem, v ktorom Austrálčanka prelomila podanie súperky. Naopak, víťazka Turnaja majsteriek z roku 2011, nevyužila ani jednu zo štyroch brejkbalových príležitostí, aj pre 20 nevynútených chyb.

Zverenka Jiřího Vaněka nezachytila úvod druhého setu a rýchlo prehrávala 0:4. Bartyová si komfortný náskok udržala a po 90 minútach ukončila stretnutie po treťom mečbale.

„Myslím si, že dnes som hrala veľmi dobre. Bola som agresívna a darilo sa mi zahrávať víťazné údery. Som šťastná, že mám stále šancu zahrať si na tomto krásnom kurte,“ uviedla Bartyová v televíznom rozhovore, rodáčka z austrálskeho Ipswichu.

Bartyová sa stala víťazkou Červenej skupiny a do semifinále ju bude sprevádzať Bencicová. Dvadsaťdvaročná Švajčiarka vyhrala prvý set nad 27-ročnou Holanďankou Kiki Bertensovou 7:5 (prehrávala v ňom 3:5) a v druhom jej súperka za stavu 1:0 zápas vzdala.

Po prvom geme druhého setu Bertensová požiadala o lekárske ošetrenie a potom sa rozhodla predčasne skončiť. Oficiálne pre vírusovú chorobu. Bol to priamy súboj o postup medzi najlepšie štyri. Holanďanka obhajovala semifinálovú účasť spred roka, keď ešte turnaj WTA Finals hostil Singapur.

WTA Finals – dvojhra – Červená skupina:
Ashleigh Bartyová (Aus.-1) – Petra Kvitová (ČR-6) 6:4, 6:2
Belinda Bencicová (Švaj.-7) – Kiki Bertensová (Hol.) 7:5, 1:0 – skreč, Bertensová odstúpila

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Belinda Bencicová #Ashleigh Bartyová #Turnaj majsteriek 2019