Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Búrlivák Kyrgios vyviazol s podmienkou. Môže využiť i služby špecialistu

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) udelila Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi podmienečný trest na šesť mesiacov za jeho správanie na turnaji ATP Masters 1000 v Cincinnati. Informáciu priniesol oficiálny web ATP.

26.09.2019 12:11
Nick Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios.
debata

V augustovom zápase druhého kola proti Karenovi Chačanovovi sa prezentoval výbuchmi hnevu, zlikvidoval niekoľko rakiet a verbálne napadol empajrového rozhodcu. Za svoje teatrálne vystupovanie vtedy dostal pokutu 113-tisíc amerických dolárov.

Okrem toho ATP spočítala Kyrgiosovi viaceré „výstrelky“ za ostatných dvanásť mesiacov, keď sa prezentoval nevhodným chovaním voči arbitrom a divákom. Ak 24-ročný tenista poruší podmienku, čaká ho ďalší finančný trest vo výške 25-tisíc dolárov a pozastavenie činnosti na 16 týždňov.

Kyrgios sa v nasledujúcich šiestich mesiacoch musí vyhnúť verbálnym alebo fyzickým útokom voči rozhodcom, divákom alebo iným osobám na kurte či mimo neho. Nemôže predvádzať nešportové konanie ako je napr. pľuvanie na rozhodcu alebo na iné osoby, ktoré sú súčasťou zápasu.

Austrálsky hráč sa nemôže dopustiť ani viditeľne obscénnych gest na kurte. Na druhej strane, bude mať k dispozícii mentálneho kouča na podujatiach ATP a taktiež dostane možnosť využiť služby špecialistu na sebaovládanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Kyrgios