Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrbatý spokojný s vyrovnaným stavom. Kližana neodpisuje

Stretnutie I. skupiny euro-africkej zóny tenisového Davisovho pohára medzi Slovenskom a Švajčiarskom je po úvodných piatkových dvojhrách otvorené.

14.09.2019 10:00
Andrej Martin Foto: ,
Slovenský tenista Andrej Martin a nehrajúci kapitán slovenskej daviscupovej reprezentácie Dominik Hrbatý.
debata

Obe krajiny získali po jednom bode, pričom sa o ne postarali tímové dvojky. Na strane domáceho družstva sa v dobrom svetle prezentoval Andrej Martin, ktorý aj v druhom vzájomnom súboji zdolal Henriho Laaksonena. V reprezentačných farbách dosiahol piate singlové víťazstvo, ktoré možno zaradiť k jeho najcennejším.

„Dôležitosť tohto bodu sa ukáže až na konci celého stretnutia. Dúfam, že aj vďaka nemu sa nám podarí zvíťaziť. V Davisovom pohári hrám po nejakom čase a som rád, že som dokázal vyhrať. Nebolo to pre mňa ľahké, v treťom sete som nedokázal ukončiť zápas pri vlastnom podaní, ale som rád, že som to prekonal a v závere predviedol opäť veľmi dobrý tenis,“ skonštatoval na tlačovej konferencii 29-ročný rodák z Bratislavy.

Po úvodnej dvojhre Slovensko prehrávalo 0:1, keďže Martin Kližan nečakane podľahol 286. hráčovi rebríčka ATP Sandrovi Ehratovi. Andreja Martina však tento prekvapujúci výsledok nevyviedol z miery. „Snažil som sa sústrediť na svoj zápas a nemyslím si, že by ma to nejako ovplyvnilo. Nepociťoval som nejaký väčší tlak. Podal veľmi som dobrý výkon a ak znova dostanem dôveru, tak sa rovnako pripravím a uvidím, či to bude na kurte stačiť,“ pokračoval Martin.

Momentálne 114. tenistu rebríčka ATP hnali za víťazstvom nielen diváci na tribúnach, ale aj celý daviscupový tím, ktorý zápas intenzívne prežíval, vrátane Martina Kližana. „Všimol som si, ako ‚Kližo‘ povzbudzoval. Po prehranom zápase bol veľmi smutný a o to viac si cením, že ma prišiel povzbudiť. Po takom sklamaní nie je ľahké sa od toho odosobniť, ale myslím si, že Martin ukázal srdce pre náš tím a je to pre nás obrovská motivácia do ďalších zápasov,“ skonštatoval Martin.

Andrej Martin vyrovnal stav stretnutia na 1:1 Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Slovenský tenista Andrej Martin nastúpil na...

Nehrajúci kapitán slovenského tímu Dominik Hrbatý sa vyjadril, že so stavom 1:1 po úvodných dvojhrách je viac-menej spokojný. Mohlo to byť lepšie i horšie, no podľa jeho slov je dôležité, že Slovensko je stále v hre o účasť v marcovej baráži o účasť na záverečnom turnaji Davisovho pohára. Oproti predbežnej nominácii zrejme v sobotu zmeny neurobí. „Zatiaľ je to tak, ako som to nahlásil. Ešte som nemal príliš veľa času nad tým premýšľať. Určite sa však o tom porozprávam s Tiborom Tóthom, ale zatiaľ žiadne zmeny neočakávam,“ dodal Hrbatý.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí tenisti #Davisov pohár 2019 #švajčiarski tenisti