Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny deň pre obhajcov titulu. Bencicová: Udržala som si pevné nervy

Záverečný grandslamový tenisový turnaj sezóny US Open v New Yorku v rozpätí necelých 24 hodín prišiel o obe svetové jednotky a zároveň obhajcov titulov vo dvojhre.

02.09.2019 19:59 , aktualizované: 22:54
Naomi Osaková Foto: ,
Ženská tenisová jednotka Naomi Osaková sa lúči s US Open.
debata

Po Srbovi Novakovi Djokovičovi sa v osemfinálovej fáze turnaja nečakane porúčala aj Japonka Naomi Osaková. Svetová aj turnajová jednotka prehrala so skvele hrajúcou Belindou Bencicovou za 86 minút 5:7, 4:6. Švajčiarka, ktorá má slovenských rodičov, postúpila do štvrťfinále na US Open po piatich rokoch. Zároveň je to jej maximum z turnajov tzv. veľkej štvorky.

Dvadsaťdvaročná Bencicová zaskočila o rok mladšiu Osakovú kvalitnou útočnou hrou s minimom chýb. Švajčiarka svoju súperku trikrát brejkla a zápas zakončila čistou hrou pri svojom podaní. Japonke nepomohlo ani 9 es a celkovo 26 víťazných úderov.

Jej odhodlaná a koncentrovaná súperka mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 29–12. Súperkou Bencicovej v osmičke najlepších bude víťazka stretnutia Donna Vekičová (Chor.-23) – Julia Görgesová (Nem.-26).

„Veľmi som sa tešila na tento zápas. Bola to pre mňa veľká výzva hrať proti obhajkyni titulu a svetovej jednotke. Udržala som si dobrú hru a aj pevné nervy do konca. Dôležitý bol môj return, ktorý sa nehrá ľahko proti Osakovej podaniu. Musím povedať, že veľmi prežívam toto víťazstvo,“ uviedla Belinda Bencicová v prvom televíznom rozhovore ešte na kurte.

Pondelkový program na US Open zatiaľ výrazne ovplyvňuje dážď. Preto sa hrá iba na dvoch najväčších štadiónoch so zaťahovacou strechou.

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):

Belinda Bencicová (Švaj.-13) – Naomi Osaková (Jap.-1) 7:5, 6:4, Donna Vekičová (Chor.-23) – Julia Görgesová (Nem.-26) 6:7 (5), 7:5, 6:3

Talianske prekvapenie vo štvrťfinále

Taliansky tenista Matteo Berrettini sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V pondelkovom osemfinálovom súboji si v pozícii nasadenej dvadsaťštvorky poradil s Rusom Andrejom Rubľovom v troch setoch 6:1, 6:4 a 7:6 (6) a prvýkrát v kariére postúpil medzi elitnú osmičku na niektorom z podujatí veľkej štvorky. V dueli o postup do semifinále sa stretne s víťazom zápasu Pablo Andujar (Šp.) – Gael Monfils (13-Fr.).

Berrettini sa stal iba druhým Talianom, ktorý si zahrá štvrťfinále dvojhry na US Open. Pred 42 rokmi sa to podarilo Corradovi Barazzuttimu.

Dvojhra mužov – osemfinále:

Matteo Berrettini (24-Tal.) – Andrej Rubľov (Rus.) 6:1, 6:4, 7:6 (6)

debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Naomi Osaková #US Open 2019