Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pätnásťročná hviezdička žiari na US Open. Bude svetová jednotka?

Aj keď má stále iba 15-rokov, je zrejmé, že z nej niečo bude. A možno aj niečo viac. Podľa Johna McEnroea by z nej raz mohla byť aj tenisová hviezda. "Ak do dvadsiatich rokov nebude svetovou jednotkou, budem veľmi prekvapený." Legendárny Američan vraví o svojej krajanke - Cori Gauffovej.

30.08.2019 15:59
Cori Gauffová Foto: ,
Cori Gauffovú čaká v 3. kole US Open favoritka Naomi Osaková.
debata

Po tom, ako mladučká Afro-Američanka šokovala pred mesiacom Wimbledon, vo svojej veľkej jazde pokračuje aj doma – na US Open. Vo štvrtok zdolala v 2. kole Maďarku Timeu Babošovú a stala sa tak najmladšou hráčkou od čias Anny Kournikovovej, ktorá pustúpila vo Flushing Meadows medzi 32 najlepších. Krásnej Ruske sa podobný počin podaril v New Yorku v roku 1996.

V Amerike je už teraz veľkou hviezdou. Pre tých, čo pochybujú – ak by to tak nebolo, nevypredala by predsa veľkú arénu. A na jej zápas by neprišiel hviezdny Kobe Bryant. O Gauffovej sa totiž vie, že je to tenisový diamant.

Aktuálne 140. hráčka sveta môže spraviť ďalší veľký krok medzi tenisovú elitu. Do cesty sa jej však postaví svetová jednotka – Japonka Naomi Osaková.

„Neskutočná hráčka. Je to obhajkyňa titulu, svetová jednotka a pritom má iba 21 rokov,“ chváli svoju súperku Gauffová. Kto chce, zápletku si vždy nájde – platí to aj v tenise. Tá nadchádzajúca by mohla byť práve o Gauffovej, Osakovej a Serene Williamsovej.

Prečo spomíname aj túto šampiónku? Práve ona je Gauffovej veľkým tenisovým vzorom. „Keby Venus a Serena neboli, Coco (Gauffovej prezývka) by nehrala tenis,“ tvrdí jej otec Corey. A pritom Coco nebola ešte ani na svete a mladšia zo sestier Williamsových mala už šesť grandslamových titulov.

Dnes ich má 23 a nebyť vlaňajšieho finále US Open, mohla mať o jeden viac a vyrovnala by sa rekordérke Margareth Courtovej. Lenže! Minulý rok sa jej do cesty postavila práve Osaková a predĺžila jej čakanie.

Pomstí ju Gauffová?

Má síce iba 15, ale jej výkonnosť už rozhodne nie je juniorská. „Čaká ju svetlá budúcnosť,“ myslí si Roger Federer. „Ak je vaše dieťa pripravené robiť náročné počty, ako ho môžete nútiť, aby pokračovalo v algebre?“ pridáva sa Gauffovej otec.

V každom prípade – Osaková bude tvrdý oriešok. Avšak, čo vlani nevyšlo Serene, môže teraz napraviť Coco.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cori Gauffová #US Open 2019