Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trikrát a dosť. Hlava chce, zdecimované telo vraví nie

Niekomu je dopriate, inému nie. Zatiaľ čo niekdajší veľkí rivali Tomáša Berdycha sú stále na tenisovom vrchole a po známkach opotrebovania zatiaľ niet ani stopy, 33-ročný Čech je na tom o poznanie horšie. Rodák z Valašského Meziříčí dokonca zvažuje definitívne ukončenie kariéry.

27.08.2019 14:08
Tomáš Berdych Foto: ,
Čech Tomáš Berdych (vpravo) končí na US Open už v 1. kole.
debata

Po vleklom zranení sa tretíkrát vrátil na kurty, no nedopadlo to dobre. Na US Open skončil v 1. kole v zápase s 394. hráčom sveta. Neznámemu Američanovi Jensonovi Brooksbymu podľahol 1:6, 6:2, 4:6 a 4:6.

Pochopiteľne, tento výsledok nie je odrazom Berdychových tenisových zručností – s raketou to stále vie. Limituje ho však podlomené zdravie. „Keby som tušil, ako to bude vyzerať, ani by som nenastúpil,“ vravel po zápase v rozhovore pre iDNES.cz.

Keď tenistu bolí bedrový kĺb, nič s tým nenarobí. Napokon, Andy Murray by o tom vedel rozprávať. S podobnými problémami sa však trápi aj Berdych. Zranenie sa ozvalo aj v počas US Open.

„Som naštvaný. Tretíkrát som sa snažil o návrat, dal som do toho úplne všetko. Počas jedného dňa sa však všetko zmenilo a ja nemôžem nič robiť,“ zamyslel sa skúsený tenista, ktorý to dotiahol až na 4. miesto v rebríčku ATP.

Berdych je dnes na 98. mieste a je zrejmé, že vyššie to už nepôjde. Jeho zranenie je chronické, na operáciu ísť nechce a tak mu zostáva jediné. Skončiť. Myšlienka na ďalšiu sezónu a olympiádu v Tokiu je taká vzdialená, ako samotná metropola Japonska.

„Je to nereálne. Muselo by sa zmeniť veľa vecí. Najhoršie je, že už nevidím, čo by som mal urobiť inak alebo navyše,“ naznačil český tenista.

Na grandslamovú trofej nikdy nedosiahol, aj keď vo finále Wimbledonu 2010 k nej bol blízko. Na okruhu ATP si zarobil takmer 30 miliónov amerických dolárov.

„Tenis nerobím pre peniaze. Rád by som do neho vložil drinu, za ktorú by som dostal radosť z víťazstva. Lenže takto to teraz nie je,“ dodal s tým, že sa prihlásil ešte na dva turnaje a potom pravdepodobne s tenisom skončí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Berdych #US Open 2019