Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chudobné US Open. Nepríde ani vlaňajší finalista, Serena je otázna

Záverečný grandslam tenisovej sezóny US Open bude ochudobnený o účasť minuloročného finalistu a víťaza spred desiatich rokov.

14.08.2019 10:27
Del Potro Foto: ,
Juan Martín del Potro nestačil vo vlaňajšom finále US Open na Novaka Djokoviča.
debata

Argentínčan Juan Martín Del Potro sa zotavuje z operácie pravého kolena, a tak sa musel odhlásiť z prestížneho podujatia vo Flushing Meadows. Koncom júla síce zdieľal Del Potro na sociálnych sieťach video, na ktorom kráčal na bežiacom páse, no jeho absencia sa viac-menej očakávala.

Zdravotné problémy sprevádzajú Del Potra podstatnú časť jeho kariéry, no napriek tomu je stále na 12. mieste rebríčka ATP. Vlani mal najvydarenejšiu sezónu za posledné roky. Vyhral 48 zápasov, získal titul na podujatí ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells, bol v semifinále Roland Garros a tiež bojoval o titul na US Open. V newyorskom finále bol však nad jeho sily Novak Djokovič, ktorý triumfoval po setoch 6:3, 7:6 (4), 6:3.

Absencia argentínskeho tenistu „pomohla“ domácim hráčom. V hlavnej súťaži sa predstaví Denis Kudla a voľnú kartu organizátori dodatočne udelili Christopherovi Eubanksovi, momentálne 191. hráčovi sveta, ktorý je na profesionálnom okruhu ATP iba od roku 2017. Voľná karta sa ušla aj Jackovi Sockovi, ďalším štyrom Američanom či lotyšskému burlivákovi Ernestsovi Gulbisovi.

V New Yorku sa nepredstaví ani Brit Andy Murray, ktorý sa v pondelok po siedmich mesiacoch predstavil v singlovom zápase. V ženskej časti turnaja zase diváci neuvidia Slovenku Dominiku Cibulkovú, ktorú nahradí miestna šampiónka z roku 2004 Svetlana Kuznecovová.

Zdravotné ťažkosti má aj legendárna Serena Williamsová. Pre zranenie v hornej časti chrbta musela v nedeľu skrečovať finálový duel na podujatí v Toronte proti domácej Kanaďanke Biance Andrescuovej za stavu 1:3 v prvom sete. Odhlásila sa aj z turnaja v Cincinnati. „Skúšala som všetko možné, ale stále ma pobolieva chrbát. Nechcem riskovať zhoršenie zdravotného stavu, preto som sa rozhodla neštartovať,“ povedala.

Vďaka rozhodnutiam organizátorov si v hlavnej fáze zahrá aj Austrálčanka Sam Stosurová či mladé americké duo Cori Gauffová a Caty McNallyová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juan Martín Del Potro #US Open 2019