Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trpezlivý Gombos zvládol bitku o štvrťfinále, čaká ho búrlivák Kyrgios

Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP vo Washingtone. V osemfinále ako lucky loser zdolal Srba Miomira Kecmanoviča po trojsetovej bitke 1:6, 6:3, 7:6 (4).

02.08.2019 06:39
Norbert Gombos Foto: ,
Norbert Gombos.
debata

V dueli o postup do semifinále nastúpi v noci na sobotu SELČ proti Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi, s ktorým ma bilanciu 0:1. V roku 2017 s ním prehral vo štvrťfinále podujatia v Marseille 3:6, 3:6.

Gombos sa do hlavnej súťaže vo Washingtone dostal po odstúpení Kevina Andersona z Juhoafrickej republiky. Ten mal v úvodnom kole voľný žreb a z turnaja sa odhlásil pred stredajším súbojom 2. kola pre bolesť v pravom kolene.

Slovenský daviscupový reprezentant ponúknutú šancu využil. Po zisku skalpu Francúza Adriana Manarina si poradil aj s Kecmanovičom a po druhý raz v kariére postúpil na 500-kovom podujatí ATP Tour medzi elitnú osmičku.

„Proti Kecmanovičovi to bol veľmi ťažký zápas. Úvod mi nevyšiel podľa predstáv. Mal som nízke percento prvého servisu a súper ma dostával pod tlak. V druhom dejstve mi pomohol k sebavedomiu rýchly brejk. Začal som lepšie podávať i returnovať a hra sa veľmi vyrovnala. V treťom sete sme si obaja držali svoje podanie. Som rád, že som dokázal trpezlivo vybojovať rozhodujúci tajbrejk,“ povedal Gombos, ktorý sa v onlajn vydaní svetového rebríčka ATP Entry posnul už na 118. miesto.

Dvojhra – osemfinále:

Norbert GOMBOS (SR) – Miomir Kecmanovič (Srb.) 1:6, 6:3, 7:6 (4), Nick Kyrgios (Austr.) – Jošihito Nišioka (Jap.) 6:2, 7:5, Kyle Edmund (3-V. Brit.) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) 4:6, 6:3, 6:4, Marin Čilič (6-Chor.) – Felix Auger-Aliassime (9-Kan.) 6:3, 6:4, Peter Gojowczyk (Nem.) – Miloš Raonič (8-Kan.) 6:4, 6:4, Daniil Medvedev (3-Rus.) – Frances Tiafoe (16-USA) 6:2, 7:5, Stefanos Tsitsipas (1-Gr.) – Jordan Thompson (Austr.) 6:3, 7:6 (4), Benoit Paire (0-Fr.) – John Isner (5-USA) 7:6 (3), 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Gombos #Nick Kyrgios #Miomir Kecmanovič